RO NOW extra: Alpensymfonie

Residentie Orkest
za 16 nov / 20:30
za 16 nov ’24
20:30
  • za 16 nov ’24
    20:30
    Concertzaal

Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Vanavond: een muzikale bergbeklimming.

Programma

R. Strauss Eine Alpensinfonie

RO NOW geeft glans aan je weekend. Trakteer jezelf op muzikale topwerken die je oren doen spitsen. Met vooraf een verhelderende intro van de dirigent, geïllustreerd door het orkest met enkele voorbeelden. Zo voel en beleef je meer tijdens het luisteren. Richard Strauss neemt je deze editie mee op een muzikale reis door de Alpen, van de nachtelijke duisternis tot de stralende zonsondergang. Een absoluut majestueus hoogtepunt.

Met ruim honderd musici wordt Eine Alpensinfonie ten gehore gebracht. Samen beschrijft het orkest een sublieme bergtocht, die vanuit de stilte van de nacht, naar een nevelige ochtend, langs bloemen, jagers en ruisend gewas, je naar de bergtop leidt. Het stormt, de sterren schitteren en de sneeuw is koud, maar het uitzicht beneemt je de adem. Majestueus is het kernwoord, in zowel de statigheid van de bergwereld, als door de massieve orkestbezetting.

In samenwerking met studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
The Big Three
RO NOW
Young Classic

Credits

Jun Märkl dirigent