RO NOW: Tsjaikovski 4

Residentie Orkest
vr 31 jan 20:30
vr 31 jan ’25
20:30
  • vr 31 jan ’25
    20:30
    Concertzaal
Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met vanavond: Tsjaikovski’s superpersoonlijke Russische herinneringen.

Programma

Smetana Ouverture ‘De verkochte bruid’
TsjaikovskiSymfonie nr. 4

RO NOW geeft glans aan je weekend. Trakteer jezelf op muzikale topwerken die je oren doen spitsen. Met vooraf een verhelderende intro van de dirigent, geïllustreerd door het orkest met enkele voorbeelden. Zo voel en beleef je meer tijdens het luisteren. De Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski componeerde op een persoonlijke, emotionele manier. Hoor je zijn vreugde en zijn worstelingen terug?

De Vierde symfonie van Tsjaikovski is een van zijn expressiefste werken. De componist goot zichzelf in de vier delen: vrijheid, melancholie, speelsheid en triomf. In het laatste deel hoor je een feestelijke verwijzing naar het Russische volkslied Hier stond een berkenboompje. Veel inspiratie kwam van Tsjaikovski’s kindertijd in een ogenschijnlijk onbezorgd Rusland. Maar we weten allemaal dat het noodlot nooit ver weg is – zeker in klassieke werken. Toch overwint het leven, als aan het einde het euforische orkest de dreigende tonen overstemt. De avond opent met virtuoos orkestvuurwerk van de Tsjechische Smetana, zijn ouverture tot zijn bekendste opera.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
RO NOW

Uitvoerenden

Leonardo Sini dirigent