Zwanenmeer (AL)

Residentie Orkest
za 8 feb
za 8 feb ’25
  • za 8 feb ’25
    11:00
    Concertzaal, Den Haag
  • za 8 feb ’25
    13:30
    Concertzaal, Den Haag
Stap in een sprookjeswereld vol magische zwanen en muziek. Een boze tovenaar heeft prinses Odette behekst. Kan de prins zijn ware liefde terugvinden?

Programma

Tsjaikovski/Longstaff Delen uit ‘Het Zwanenmeer’

Dit sprookje gaat over een prins die verliefd wordt op een beeldschone zwaanprinses, Odette. Zij is betoverd door een boze tovenaar en kan alleen een mens worden als iemand haar echt liefheeft. Maar de tovenaar wil dat voorkomen en stuurt zijn dochter, die sprekend op de zwaanprinses lijkt, naar het bal van de prins. Kan de prins de echte zwaanprinses herkennen?

Het Zwanenmeer is een prachtige voorstelling met muziek van Tsjaikovski. Hij gebruikt verschillende melodieën om de personages en hun gevoelens te laten horen. Zo klinkt er een droevig en sierlijk thema als Odette zich voorstelt aan de prins, een vrolijke en sprankelende wals als de prins zijn verjaardag viert, en een spannend en dreigend motief als de tovenaar zijn plannen smeedt. Het betoverende poppenspel, de animaties, het decor en het spel brengen dit prachtige sprookje tot leven.

Ontdek de Instrumententuin en speel mee!
Ben je nieuwsgierig naar instrumenten? Ontdek hoe leuk het is om te toeteren, tokkelen en drummen met de musici van het orkest. De Instrumententuin is een uur voor of na het concert voor je geopend.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren

Credits

Chloe Rooke dirigent
Fons Merkies regie
Sanne Franssen, Christiaan Koetsier en Eric Jan Lens acteurs
Cynthia Borst vormgeving