Valentijnsconcert

Residentie Orkest
vr 14 feb 20:15
vr 14 feb ’25
20:15
  • vr 14 feb ’25
    20:15
    Concertzaal

Vier Valentijn met het Residentie Orkest: een romantische avond van hartstochtelijke walsen en tedere celloklanken.

Programma

Ravel Valses nobles et sentimentales
Haydn Celloconcert in D
R. Strauss Suite ‘Der Rosenkavalier’ (1945)
Ravel La valse

Deze Valentijnsavond brengt het Residentie Orkest een ode aan de liefde. Ravel en Richard Strauss bieden een rijk palet van romantische emotie, perfect om samen met je geliefde van te genieten. Je hoort vanavond hoe deze grootheden de wals op spectaculaire manier verklanken: elke noot flirt en speelt in op het gevoel van de luisteraar. Grootmeester Jean-Guihen Queyras verwent je bovendien met een van de mooiste en bekendste celloconcerten.

Verras je Valentijn met een avond vol diepgekleurde romantische muziek onder leiding van Anja Bihlmaier. Het Residentie Orkest voegt extra grandeur toe aan de avond met een extra grote bezetting. Laat je meeslepen door de dans van verliefde hartstocht in Ravels Valses nobles et sentimentales, voel de liefdevolle snaarstrelingen in Haydns Celloconcert in D, en ervaar de liefdesavonturen in Strauss' Der Rosenkavalier. Deze populaire opera was bij de première al zo’n succes dat de componist een orkestsuite samenstelde met een aantal hoogtepunten. Ravel sluit de avond af met de passionele draaikolken van La valse. Een muzikale liefdesbrief die harten sneller doet kloppen.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Onderdeel van:
Anja's keuze 
Symphonic Friday - Large
Symphonic Friday - Extra Large
Cello in de spotlight

Uitvoerenden

Anja Bihlmaier dirigent
Jean-Guihen Queyras cello