Zondag­ochtendconcert: Haydn, Strauss & Ravel

Residentie Orkest
zo 16 feb 11:00
zo 16 feb ’25
11:00
  • zo 16 feb ’25
    11:00
    Concertzaal

Begin je zondagochtend zonder agenda, met een fris hoofd vol muzikale vonken. Deze editie staat voor de bekoorlijke elegantie van Haydn die de cello onweerstaanbaar op haar voetstuk zet.

Programma

Haydn Celloconcert in D
R. Strauss Suite ‘Der Rosenkavalier’ (1945)
Ravel La valse

Ontdek bij het Residentie Orkest de magie van de zondagochtend: een moment om te ontsnappen, te ontspannen en te genieten van geeststrelende composities. Deze ochtend een compleet vergeten (lees: verloren gewaand) stuk van Joseph Haydn – het Celloconcert in D dat in 1961 opdook in een bibliotheek in Praag en nu een van de meest bekende en geliefde celloconcerten is. Een typisch werk uit de rococo: licht, elegant en helder, waarin een lyrische cello ondersteund wordt door het orkest. Snelle passages, dubbelgrepen, hoge noten en cadensen – Haydns meesterschap spreekt voor zich.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Met recht is dit muziekstuk een van de geliefdste werken voor de cello: alle virtuositeit en expressiviteit van dit instrument vult de zaal. Artist in residence Jean-Guihen Queyras zit klaar om dit topstuk eer aan te doen. Hij ontmoet opnieuw Anja Bihlmaier – zij dirigeert vanavond haar laatste concert als chef-dirigent van het Residentie Orkest. Ook hoor je hoe grootmeesters Richard Strauss en Maurice Ravel de wals interpreteren. Terwijl Der Rosenkavalier-suite de weelderige romantiek van het vroege Weense modernisme omarmt, biedt een van de meest spectaculaire orkestwerken, La Valse, een meer ontwrichtende kijk, en symboliseert zo de onrust en onzekerheid van het interbellum.

Muzikale kinderworkshop
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 4,00 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Je kunt de workshop meebestellen in het bestelproces voor de concertkaarten.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Onderdeel van:
Zondagochtend


Uitvoerenden

Anja Bihlmaier dirigent
Jean-Guihen Queyras cello