Zondag­ochtendconcert: Mozart & Grieg

Residentie Orkest
zo 9 mrt 11:00
zo 9 mrt ’25
11:00
  • zo 9 mrt ’25
    11:00
    Concertzaal

Begin je zondagochtend zonder agenda, met een fris hoofd vol muzikale vonken. Vandaag zijn dat dolle (soms dwaze) avonturen van Griegs Peer Gynt en een hemels klarinetgeluid van Mozart.

Programma

Grieg De laatste lente
Mozart Klarinetconcert
Grieg Suites nrs. 1 en 2 uit ‘Peer Gynt

Ontdek bij het Residentie Orkest de magie van de zondagochtend: een moment om te ontsnappen, te ontspannen en te genieten van geeststrelende composities. Deze ochtend hoor je de diepe, bijzondere klanken van Mozarts Klarinetconcert en reis je daarop mee met een duvel van een man: de avontuurlijke Peer Gynt – gecomponeerd door de meester van sfeer en stemming: Edvard Grieg.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Noorse folklore, vol tragiek en humor, in een breed muzikaal landschap. Grieg vertaalde de dolle fantasiewereld van Peer Gynt in klank. Opkomende zon, woedende trollen, hypnotiserende danseressen. Aanstormend Brits dirigeertalent en emerging artist in residence Chloe Rooke stapt op de bok. Met haar tomeloze energie en aanstekelijke plezier is zij een perfecte tegenstander voor Noorse kwajongenstreken. Ook hoor je deze ochtend de zangerige, hemelse klanken van solist Arno Stoffelsma die een van Mozarts laatste muziekstukken ten gehore brengt: zijn wonderschone Klarinetconcert.

Muzikale kinderworkshop
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 4,00 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Je kunt de workshop meebestellen in het bestelproces voor de concertkaarten.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagochtend
Young Classic

Uitvoerenden

Chloe Rooke dirigent
Arno Stoffelsma klarinet