Matthäus Passion

Residentie Orkest
wo 16 apr en za 19 apr
wo 16 apr ’25
en
za 19 apr ’25
  • wo 16 apr ’25
    19:00
    Concertzaal, Den Haag
  • za 19 apr ’25
    19:00
    Concertzaal, Den Haag

Bachs Matthäus Passion is een muzikaal wonder van zang, muziek en symboliek. Een complex en ontroerend eerbetoon aan het verhaal, onder leiding van vaste gastdirigent Richard Egarr.

Programma

Bach Matthäus Passion

Het verhaal dat iedere keer opnieuw aangrijpt en vervoert: de Matthäus Passion. Volg de laatste dagen van Jezus Christus, stap met hem mee in het verraad, in het lijden, in vergeving, in de verlossing. De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is een ontroerend eerbetoon dat het Residentie Orkest ieder jaar uitvoert in de week voor Pasen: een van de langste en meest complexe composities van deze componist, vol symboliek en muzikale vervoering.

Veertien staties van de kruisweg, twaalf apostelen, zeven dagen van de schepping, vier evangelisten en de heilige eenheid van drie. Het verhaal van de laatste dagen van de Zoon van God heeft diepere lagen van interpretatie en continue verwondering. Bach schreef muziek met een geweldige spanningsboog waarin koor en orkest samenwerken, elkaar aanvullen of elkaar uitdagen. Richard Egarr leidt de avond als kenner en liefhebber van Bach. Een niet te missen combinatie met een cast aan stersolisten, het Nederlands Kamerkoor én de jongensstemmen van het Haags Matrozenkoor.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Onderdeel van:
Feestdagen

Credits

Richard Egarr dirigent
Joshua Ellicott evangelist
Lisandro Abadie Christus
Ilse Eerens sopraan
Barbara Kozelj alt
Linard Vrielink tenor
Stephan Loges bas
Nederlands Kamerkoor
Haags Matrozenkoor