Mahler 4

Residentie Orkest
vr 23 mei en zo 25 mei
vr 23 mei ’25
en
zo 25 mei ’25
  • vr 23 mei ’25
    20:15
    Concertzaal
  • zo 25 mei ’25
    14:15
    Concertzaal

Cello en viool schitteren vanavond. Het Residentie Orkest sluit het seizoen eigenzinnig af met de hemelse Vierde van Mahler en Hongaarse snaarpartijen van Béla Bartók.

Programma

One Minute Symphony
Bartók Hongaarse schetsen
Bartók Altvioolconcert (versie voor cello)
Mahler Symfonie nr. 4

In het laatste concert van het Residentie Orkest van dit seizoen in Amare sluit de aanstaande chef-dirigent van het Residentie Orkest, Jun Märkl, spectaculair af. Hij dirigeert de hemelse Vierde symfonie uit van Mahler. Dit muziekstuk verkent onschuld, het bovennatuurlijke en het idyllische, met een bijzondere nadruk op het alledaagse en het speelse. De finale, gezongen door sopraan Elizabeth Watts, roept een sereen beeld van het hiernamaals op. Een van de meest geliefde symfonieën uit de muziekgeschiedenis verkent Mahlers fascinatie voor kinderlijke perceptie. Het concert opent met Bartók en topcellist Jean-Guihen Queyras, in het laatste concert in zijn rol als artist in residence.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Tijdens het afscheid van het seizoen neemt bovendien de geweldige artist in residence Jean-Guihen Queyras plaats om een persoonlijk zeer geliefd stuk te brengen; het door hemzelf omgewerkte Altvioolconcert van Béla Bartók voor de cello. Deze innovatieve en veelzijdige componist staat nog altijd bekend om zijn enorme originaliteit – rijke combinaties van volksmuziek, een unieke klassieke stijl, dissonantie, onconventionele harmonieën en passie voor techniek. Het was een van de laatste stukken die de componist maakte. In 2022 speelde het Residentie Orkest al eerder deze omgezette versie van en met Queyras. Dagblad Trouw schreef daarover: “Virtuoze en bijtende klanken met groot elan uitgevoerd.”

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagmatinee
The Big Three
Symphonic Friday - Medium
Symphonic Friday - Extra Large
Cello in de spotlight

Credits

Jun Märkl dirigent
Jean-Guihen Queyras cello
Elizabeth Watts sopraan