DAGADANA

Nieuwe generatie Pools/Oekraïense art pop
zo 17 nov / 16:00
zo 17 nov ’24
16:00
  • zo 17 nov ’24
    16:00
    Conservatoriumzaal

De afgelopen 15 jaar heeft DAGADANA de Poolse en Oekraïense cultuur verkend en elementen van beide culturen samengevoegd in een mix van traditionele Slavische muziek, jazz, elektronisch en wereldmuziek. Een avond vol energieke live-performance, betoverende soundscapes en imposante vocals, door een groep uitmuntende muzikanten.

Polen en Oekraïne zijn buurlanden, beide van Slavische afkomst, met vergelijkbare talen en gebruiken. Wanneer je deze wortels verkent op zoek naar muzikale inspiraties, zul je een veelheid aan verrassende overeenkomsten en verschillen ontdekken die hun uniekheid benadrukken. Dit is precies wat je terugvindt in de nummers van DAGADANA, een band die grenzen probeert te vervagen en bruggen te bouwen. 

De filosofie van DAGADANA is gecentreerd rond de waarde van het ontmoeten en uitwisselen van muziek en kunst van over de hele wereld. Ze zien zichzelf als muzikale ambassadeurs van de Slavische cultuur, die een boodschap van begrip tussen Polen en Oekraïne uitdragen. Dit werk heeft een nieuwe en tragische relevantie gekregen in de nasleep van de Russische invasie van Oekraïne in 2022.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.