Via Crucis - In memoriam Reinbert de Leeuw

Nederlands Kamerkoor en Asko|Schönberg ensemble
zo 23 feb / 16:00
zo 23 feb ’25
16:00
  • zo 23 feb ’25
    16:00
    Concertzaal, Den Haag
Het Nederlands Kamerkoor en Asko|Schönberg presenteren een indrukwekkend programma ter nagedachtenis van Reinbert de Leeuw, die op 14 februari 2020 overleed. Vijf jaar na zijn overlijden herdenken we Reinbert met een muzikaal eerbetoon aan ons gezamenlijke verleden.

Programma

Franz Liszt Via Crucis
Sofia Goebaidoelina Jetzt Immer Schnee
Dit bijzondere programma opent met Liszts meesterwerk Via Crucis, dat het Nederlands Kamerkoor in 1987 opnam met Reinbert en bekroond werd met een Edison. De intense kruisweg van Liszt vormt de prelude tot een indrukwekkende reis door muzikale emoties. Die reis bereikt zijn hoogtepunt met Jetzt Immer Schnee van de Russische componiste Goebaidoelina. Geschreven voor Asko|Schönberg en het Nederlands Kamerkoor ging dit werk in 1993 onder leiding van Reinbert in wereldpremière. Het stuk dompelt het publiek onder in een witte hel van sneeuw. De zangers staan als getuigen rondom het publiek, een unieke ervaring die Reinberts persoonlijke band met Goebaidoelina weerspiegelt.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Nederlands Kamerkoor
Asko|Schönberg
Peter Dijkstra chef-dirigent
Paolo Giacometti piano