Spraakmakers

Actuele verhalen, tijdloze muziek
zo 9 feb / 19:30
zo 9 feb ’25
19:30
  • zo 9 feb ’25
    19:30
    Conservatoriumzaal, Den Haag
Spraakmakers is een reizende concertserie die klassieke muziek verbindt met de wereld van vandaag. Tijdens deze avond smeden Nederlandse topacteurs en topensembles prikkelende verhalen en bijpassende klassieke muziekwerken tot een nieuwe vertelling. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als één theatraal muziekverhaal. 

Programma

Camille Saint-Saëns Le carnaval des animaux
Arvo Pärt Fratres
Maurice Ravel Strijkkwartet
De enthousiaste ontvangst van de eerste twee edities smaakt naar meer. Dit seizoen treden acteurs Ellen ten Damme, Soumaya Ahouaoui en Lars Brinkman op met het ADAM Quartet, het Berlage Saxophone Quartet en pianoduo Scholtes & Janssens. Samen brengen zij − op één avond − drie actuele verhalen over dierenrechten, designerbaby’s en herinneringen aan een katholieke jeugd.

De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer en betrekt het publiek tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent. Spraakmakers is voor iedereen die nieuwe verhalen zoekt in klassieke muziek.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Pianoduo Scholtes & Janssens
Berlage Saxophone Quartet
ADAM Quartet
Ellen ten Damme, Lars Brinkman en Soumaya Ahouaoui vertellers