©Altin Kaftira

Moderne klassiekers

Het Nationale Ballet
za 16 nov / 20:00
za 16 nov ’24
20:00
  • za 16 nov ’24
    20:00
    Danstheater, Den Haag
In dit programma van Het Nationale Ballet kun je twee veelgeprezen klassiekers van de hedendaagse danskunst zien: het romantische Four Schumann Pieces van Hans van Manen en het poëtische The Fairy’s Kiss van Alexei Ratmansky.

Programma

Four Schumann Pieces Hans van Manen
The Fairy’s Kiss Alexei Ratmansky

Ratmansky’s The Fairy’s Kiss uit 2017 beleeft zijn Europese première in dit programma. Uitgangspunt voor het ballet is Igor Stravinsky’s magistrale Le baiser de la fée uit 1928.

The New York Times
Twee uitersten van het dansspectrum, waarbij de Hollandse meester voor een abstracte benadering kiest, terwijl de Russisch-Amerikaanse Ratmansky zich laat inspireren door een beroemd sprookje. Four Schumann Pieces is sinds de première in 1975 uitgegroeid tot een van Van Manens populairste en meest uitgevoerde balletten. Omgeven door vijf dansparen zien we een mannelijke solist, in de voor Van Manen zo typerende heldere danstaal, door verschillende gevoelsstadia gaan. Ratmansky’s The Fairy’s Kiss uit 2017 beleeft zijn Europese première in dit programma. Uitgangspunt voor het ballet is Igor Stravinsky’s magistrale Le baiser de la fée uit 1928.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Four Schumann Pieces:
Robert Schumann muziek
Jean-Paul Vroom kostuums
m.m.v. Het Balletorkest o.l.v. Alexei Baklan

The Fairy’s Kiss:
Igor Stravinsky muziek
Jérôme Kaplan kostuums en decor
m.m.v. Het Balletorkest o.l.v. Alexei Baklan