©Stef Nagel

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Scapino Ballet Rotterdam
di 21 jan / 19:45
di 21 jan ’25
19:45
  • di 21 jan ’25
    19:45
    Danstheater, Den Haag
Scapino Ballet Rotterdam herneemt het succesvolle Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de veelgeprezen Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met zijn combinatie van kunstdisciplines, verbluffende vormgeving en inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

Een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie

de Volkskrant ****
Cathedral neemt je mee naar een wereld die wordt beheerst door digitale technieken, waarin we steeds meer het contact met elkaar verliezen. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars creëren een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling. “Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

de Volkskrant ****:
“Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. ‘Cathedral’ is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.”

NRC ****:
“Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.”

Trouw:
“De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. ‘Cathedral’ doet op meerdere fronten denken aan de film ‘2001: A Space Odyssey’ van Stanley Kubrick.”

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Marcos Morau regie
Marcos Morau en Lorena Nogal choreografie
Arvo Pärt muziek