Helsinki Chamber Choir

Saariaho's Reconaissance
zo 16 mrt / 14:15
zo 16 mrt ’25
14:15
  • zo 16 mrt ’25
    14:15
    Concertzaal, Den Haag
Het Helsinki Chamber Choir en Kaija Saariaho vormen een indrukwekkende twee-eenheid. In 2024 kreeg het koor nog een Grammy voor de cd Kaija Saariaho: Reconnaissance. Met een bloemlezing uit Saariaho’s meesterlijke koorrepertoire laten de zangers horen waarom. Vanaf haar allereerste koorwerk Suomenkielinen sekakuorokappale (1979) tot haar laatste, Reconnaissance (2020), straalt de klankwereld van Saariaho in haar in Nederland weinig gehoorde koorwerken. 

Programma

Kaija Saariaho Nuits, adieux
Kaija Saariaho Suomenkielinen sekakuorokappale
Kaija Saariaho Tag des Jahrs
Kaija Saariaho Reconnaissance
Gedurende haar hele carrière heeft Kaija Saariaho een bijzondere relatie gehad met stemmen. Ze schreef niet alleen diverse opera’s, met het in 2023 bij De Nationale Opera uitgevoerde Innocence als hoogtepunt, ze componeerde ook diverse stukken voor solostemmen en voor koor. Het Helsinki Chamber Choir behoort tot de beste kamerkoren ter wereld en is het aangewezen ensemble om deze kant van Saariaho voor het voetlicht te brengen. 

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Helsinki Chamber Choir
Nils Schweckendiek
dirigent