© Andreas Terlaak

Avishai Cohen & Metropole Orkest

Onder leiding van Jules Buckley
za 17 mei / 20:15
za 17 mei ’25
20:15
  • za 17 mei ’25
    20:15
    Concertzaal

Bekend om zijn onmiskenbare stijl en technische perfectie, wordt Avishai Cohen wereldwijd gezien als een van de meest invloedrijke bassisten van deze tijd. Zijn meeslepende composities en virtuoze spel leverden hem een trouwe schare fans en lof van critici over de hele wereld op. Nu komt hij naar Amare voor een spannende samenwerking met het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley.

Zowel privé als in zijn muziek verbindt Avishai Cohen stijlen uit alle uithoeken van de wereld. Sinds Chick Corea hem ontdekte werkte hij met grote namen als Bobby McFerrin en Alicia Keys. Maar misschien nog wel het meest spraakmakend zijn zijn eigen composities en fysieke spel.

DownBeat magazine noemde Avishai “a jazz visionary of global proportions”. Bass Player magazine verklaarde hem tot 1 van de 100 meest invloedrijke bassisten van de twintigste eeuw. 

Zet naast deze bas held het Metropole Orkest en chef-dirigent Jules Buckley en het kan niet anders dan een onvergetelijke avond worden. Bekend om het vermogen om genres te overstijgen en muzikale grenzen te verleggen, zorgen het orkest en Jules voor een rijke, creatieve en dynamische aanvulling op Avishai Cohens betoverende muziek. Samen zullen zij zowel nieuwe stukken als Avishai’s mooiste werk ten gehore brengen.  

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

© Reinout Bos

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.