Charlie and the Chocolate Factory

Een onweerstaanbare musical
wo 12 okt - zo 16 okt
wo 12 okt '22
-
zo 16 okt '22

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire, Nederlandstalige musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages.

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.  

Het verhaal 
De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden.

Deze musical is ook geschikt voor families met (groot)ouders en (klein)kinderen vanaf 8 jaar. 

Nederlands gesproken

Bij dit evenement is geen stapelkorting van toepassing.

Onderdeel van:
Musical

Uitvoerenden

Cast
Willy Wonka - Remko Vrijdag
Opa Jakob - Peter van Heeringen
Oma Jakoba - Debbie Korper
Mevrouw Bakker - Julia van der Vlugt
Opa Willem - Rein Hofman
Oma Willemina - Aniek Venhoeven
Mevrouw Slok - Anne-Marie Jung
Mevrouw Teevee - Eva van Gessel
Meneer Peper - Stijn Westenend
Meneer Beauderest - Kevin Klein
Ensemble - Rick Bok 
Ensemble - Lakshmi Gajadin
Ensemble - Niek van der Deijl

Creatives
Regie - Jasper Verheugd
Vertaling - Rik van den Bos

Eerste persdag Charlie and the Chocolate Factory

Op 7 juli was het dan eindelijk zo ver: de eerste persdag van de nieuwe spectaculaire familievoorstelling Charlie and the Chocolate Factory.