Matthäus Passion

Residentie Orkest
De passie beleef je samen
za 8 apr / 19:00 - 22:15
za 8 apr ’23
19:00 - 22:15
De laatste dagen van de zoon van God, als sterveling op aarde. Geloof, verraad en hoop hoor je terug in dit wereldberoemde stuk van Bach: de Matthäus Passion.

Programma

Matthew Halls dirigent
Joshua Ellicott evangelist
Lisandro Abadie Christus
Louise Kemény sopraan
Olivia Vermeulen alt
Ilker Arcayürek tenor
Stephan Loges bas
Nederlands Kamerkoor
Haags Matrozenkoor

Bach Matthäus Passion

Nederland is gek op de Passie. Dit tijdloze verhaal trekt ieder jaar opnieuw duizenden mensen die zich laten meevoeren door het aangrijpende lijdens- en stervensverhaal van Jezus Christus. Er is dan ook geen mooier eerbetoon dan de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach (en nergens ter wereld wordt dit stuk vaker opgevoerd dan in Nederland).

In Den Haag is er vanavond een unieke uitvoering onder leiding van gerenommeerd Bach-specialist Matthew Halls – al eerder was hij artdirector van het Bachfestival in Orgegon in de Verenigde Staten. Een invoelende en dynamische dirigent die de emotie uit het werk laat vibreren. De cast van stersolisten wordt daarvoor bijgestaan door het Nederlands Kamerkoor én de jongensstemmen van het Haags Matrozenkoor. De Stille Zaterdag voor Pasen is daarmee compleet.

Onderdeel van:
Feestdagen

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.