© Mats Bäcker

Ein deutsches Requiem

Residentie Orkest
Een mis voor de levenden
zo 7 mei / 14:15 - 16:20
zo 7 mei ’23
14:15 - 16:20
Een troostend requiem van Brahms en een werk vol reflectie van Sibelius. De twee werken samen maken een bijzonder reflectieve en sfeervolle middag.

Programma

Sibelius Symfonie nr. 7
Brahms Ein deutsches Requiem

Vergeving, acceptatie en rust – Johannes Brahms schreef Ein deutsches Requiem na de dood van zijn moeder. Hij liet het klassieke Latijnse gebed los, en schreef op basis van Lutheriaanse, Duitstalige versies een nieuwe dodenmis. Eén die niet de stervende naar de dood begeleidt, maar de achterblijvers steun biedt om door te gaan. Juist daarin zat Gods onvoorwaardelijke liefde, volgens de componist.

De middag opent met een ander fascinerend werk – volgens velen het beste wat Finland te bieden heeft: de Zevende symfonie van Jean Sibelius. Ook deze Fin verkende klassieke werken, die hij naar zijn eigen, natuurminnende, hand zette. De Zevende is zijn laatste voltooide werk geweest. Het is bijzonder sfeervol en zelfs episch te noemen.

Hierna leidt dirigent Lawrence Renes het topkoor Cappella Amsterdam en solisten Katrien Baerts en Raoul Steffani voor het sluitstuk van de middag.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Lawrence Renes dirigent 
Katrien Baerts sopraan 
Raoul Steffani bariton 
Cappella Amsterdam