MEYER-CHAFFAUD zoekt deelnemers performance

Groot of klein, dik of dun, jong of op leeftijd, lenig of wat minder soepel: élke inwoner van Den Haag kan deel uitmaken van het spectaculaire openingsprogramma van Amare in november. Amare heeft dansgezelschap MEYER-CHAFFAUD uitgenodigd het publiek bij de kunsten te betrekken door een performance te maken waar amateurs uit de hele stad aan kunnen deelnemen. Ervaring is niet vereist, wel enige affiniteit met theater of dans.

Kick-off, workshops en optredens

Iedereen van zestien jaar of ouder die ervan droomt om zelf een bijzondere ervaring te beleven in het theater, kan deze unieke kans aangrijpen.
Tijdens een (gratis) kick-off meeting op zondag 5 september om 15.00 uur in Amare hoor je er meer over en als je wilt kun je je dan aanmelden voor een serie workshops op zaterdagmiddag met als bijzondere afsluiting de performances op vrijdag 19 en zaterdag 20 november.

“Meld je aan voor de kick-off op 5 september, dan vertellen we over onze plannen en laten we zien en ervaren hoe we de creativiteit bij deelnemers zullen laten stromen”, vertelt Chaffaud. “Het belooft niet alleen een bijzonder proces te worden, maar ook een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Intense ervaring

Meyer en Chaffaud kijken ernaar uit om met een grote groep stadsbewoners samen te werken. Meyer: “Aan de hand van onder andere teambuilding en bewegingsoefeningen brengen we een creatief proces op gang. Body Language draait om vertraging en rust, om bewegingen in slow-motion of stilstaande groepsbeelden. We willen de bezoekers bewuster maken van de verschillende dimensies en functies van de diverse ruimtes van Amare en hun ervaring nog intenser maken.”

Praktische informatie

Gratis kick-off meeting: zondag 5 september, 15.00 – 17.00 uur in Amare. Aanmelden via rianne.valstar@amare.nl
Workshopserie & live performances: workshops in september/oktober op zaterdagmiddag en performances tijdens het openingsweekend op vrijdag 19 en 20 november. Kosten: € 50,- voltarief of € 25,- met Ooievaarspas en voor studenten (inclusief lunch en diner tijdens het openingsweekend).

Over MEYER-CHAFFAUD

Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud hebben rijke kennis en ervaring als danser en choreograaf, bij onder meer het Nederlands Dans Theater en Batsheva Dance Company. Naast het maken van voorstellingen, organiseerden zij ook het interdisciplinaire HUBS Immersive Festival waarin het publiek ondergedompeld werd in een zintuiglijke beleving van kunst. In hun vierdelige voorstellingenreeks SOUL# lieten ze hun fascinatie zien voor de rol van het publiek als kijker, co-creator en performer, ervaring die zij goed van pas komt voor de creatie van Body Landscape.