Het huis van: Koninklijk Conservatorium

Het Koninklijk Conservatorium leidt musici en dansers op van het hoogst mogelijke artistieke niveau. Het is het oudste conservatorium van Nederland, opgericht in 1826. Experiment en vernieuwing gaan hand in hand met traditie en ambacht en studenten krijgen les van internationale topmusici en -dansers. 

Studenten van meer dan 50 verschillende nationaliteiten studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast worden jaarlijks vele gastdocenten uit binnen- en buitenland uitgenodigd voor gastcolleges en masterclasses. Dat zorgt voor een rijke diversiteit aan artistieke ideeën en invloeden. Het Koninklijk Conservatorium wordt geroemd om zijn bijzondere onderwijsprojecten waarin studenten praktijkervaring opdoen in samenwerking met toonaangevende opleidingsinstituten, gezelschappen en podia van over de hele wereld. Deze projecten resulteren in vele bijzondere concerten en voorstellingen. Elke uitvoering op het Koninklijk Conservatorium is een wezenlijk onderdeel van het leerproces van studenten en publiek mag hier regelmatig als getuige bij aanwezig zijn.   

Het Koninklijk Conservatorium biedt hbo-onderwijs in de afdelingen Art of Sound, ArtScience, Compositie, Dansvakopleiding, Directie, Muziekeducatie, Jazz, Klassieke Muziek, Muziektheorie, Oude Muziek, Sonologie en Zang. Naast bachelor- en masterstudenten kunnen ook kinderen met aanleg voor muziek en dans al vanaf jonge leeftijd lessen volgen aan het Koninklijk Conservatorium. Dit kan binnen de afdelingen Jong KC (muziek) en de Dansvakopleiding. Via de School voor Jong Talent kunnen zij hun regulier onderwijs combineren met muziek en dans. Samen met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten vormt het Koninklijk Conservatorium de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

➤ Naar de website van het Koninklijk Conservatorium

Koninklijk Conservatorium in Amare:

Jong KC Lunchconcerten

vr 10 mrt '23 - vr 16 jun '23

Composing Spaces 2

Koninklijk Conservatorium

wo 12 apr '23 - vr 14 apr '23

Spring Festival

Koninklijk Conservatorium

ma 17 apr '23 00:00 - vr 21 apr '23 00:00

Radio West Concert - Harp

Koninklijk Conservatorium

zo 30 apr '23 11:00

Radio West Concert - DNOA

Koninklijk Conservatorium

zo 21 mei '23 11:00

Radio West Concert - Slagwerk en piano

Koninklijk Conservatorium

zo 11 jun '23 11:00

Royal Music Experience

Koninklijk Conservatorium

zo 26 mrt '23 14:00 - 17:30

Radio West Concert - Trombone

Koninklijk Conservatorium

zo 26 mrt '23 11:00 - 12:00

Cuarteto Casals: Ensemble in Residence

Koninklijk Conservatorium

do 23 mrt '23 20:00

Jong KC Junior Concert

Junior leerlingen van de School voor Jong Talent

wo 22 feb '23 12:30 - 13:00

Meer Amare Stories: