De Museumnacht in Amare was een groot succes

Op zaterdag 8 oktober 2022 openden wij met meer dan 30 Haagse musea en culturele instellingen onze deuren tijdens de Museumnacht. Blik met ons terug op deze onvergetelijke avond. 

In het Museumnacht programma van Amare stonden Haagse kunstenaars centraal. Het muzikale programma werd verzorgd door Aymar Torres en Lisette & Gijs. Een andere belangrijke rol was weggelegd voor de kinetische installatie van choreograaf Amos Ben-Tal en de interactieve expositie van het Haagse Collectief Uit Het Gareel. Uit Het Gareel zet zich in om jonge Haagse makers een podium te bieden en exposeerde tijdens de Museumnacht de werken van Anna Nunes, Celia Hadeler, Erik Peters, Darien Brito, Beer van Geer en Studio POCA en Weronika Uyar.

Tijdens de Museumnacht hebben wij een gevarieerd publiek mogen ontvangen in ons cultuurhuis voor Den Haag. De avond stond in het teken van kunst voor en door Den Haag en dat is goed geslaagd! 

Totem Project 

Onderdeel van de expositie van Uit Het Gareel was het samenwerkingsproject TOTEM van Beer van Geer en Julie de Ruijter (Studio POCA). Voor dit kunstwerk bestuderen de kunstenaars het ritme van het menselijk hart. Een uniek ritme dat tegelijkertijd de veranderlijkheid van de menselijke staat reflecteert: onze emoties, ons gevoel en de verbinding met onze omgeving en de natuur.

Middels een combinatie van digitale technieken en intuïtieve tekeningen hebben de kunstenaars 16 unieke ritmes van hun naasten omgezet tot persoonlijke totems. Samen vormen deze totems een stam, welke de komende jaren wordt uitgebreid. Als bezoeker kun je tijdens een ritueel een totem laten maken van jouw hartritme. Wil je onder begeleiding van de kunstenaars deelnemen aan zo’n ritueel? Schrijf je dan in voor een sessie van 30 tot 45 minuten.

Meer verhalen van Amare:

Museumnacht: Amare en Uit het Gareel bieden podium aan jonge makers

Kom tijdens Museumnacht Den Haag naar Amare voor een spectaculair programma waarin Haagse kunstenaars centraal staan. In samenwerking met stichting Uit Het Gareel.

Maak kennis met de kunstenaars van Uit Het Gareel

Amare heeft het Haagse initiatief Uit Het Gareel uitgenodigd om voor Museumnacht een pop-up expo te organiseren. Maak vast kennis met de kunstenaars achter deze expositie.

De kunstwerken van Uit Het Gareel

Hier lees je alles over de werken uit de pop-up expo van het Haagse initiatief Uit Het Gareel.