Open Amare stelt voor: Fenix Theatermakers

september 2023, artikel

Met Open Amare laten we de creatieve energie uit alle uithoeken van Den Haag door ons mooie pand stromen, en we delen die uiteenlopende creaties en activiteiten graag met jou als bezoeker. Zo bieden we in onze openbare ruimtes ook regelmatig plek aan partners uit de stad. Fenix Theatermakers is daar een inspirerend voorbeeld van. In de zomer van 2023 speelden zij nog hun voorstelling De Fanfare bij ons op de Tribunetrap. 

Fenix Theatermakers is een onafhankelijke, kleine zorgverlener die theaterdagbesteding aanbiedt aan jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Passend bij de individuele talenten en mogelijkheden van hun spelers maken ze samen professionele acts, voorstellingen en workshops voor theaters, onderwijs en andere locaties in Den Haag en omgeving.

Omdat de Kunsthut waar Fenix haar activiteiten organiseert op steenworp afstand van Amare ligt, is het makkelijk om regelmatig een kijkje bij ons te nemen. Zo gingen de theatermakers al mee op een rondleiding en werd er enthousiast meegekeken bij verschillende repetities van onder andere het Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater.

Met al die inspiratie en de dans- en spellessen die de theatermakers in hun Kunsthut krijgen, maakt Fenix zelf natuurlijk ook geweldige voorstellingen. Zo speelde afgelopen zomer de voorstelling De Fanfare bij ons op de Tribunetrap. Een win-win-win situatie: de theatermakers speelden de sterren van de hemel, het publiek beleefde een mooie voorstelling én ging naar huis met een breder beeld van mensen met een verstandelijke beperking.

Houd het programma van Open Amare in de gaten zodat je weet wanneer Fenix Theatermakers weer bij ons te zien is!

Kijk voor meer informatie over hun acts, voorstellingen en workshops (die door de theatermakers zelf gegeven worden) zeker ook even op de Fenix website.

Meer Amare Stories