De schoonheid van spirituele muziek door de lens van Festival Sacred Songs

Festival Sacred Songs 2022 toont de zeggingskracht en de schoonheid van spirituele muziek, poëzie, dans en rituelen uit diverse culturen. Artiesten uit binnen- en buitenland, zowel aankomende talenten als gerenommeerde topensembles presenteren programma’s geïnspireerd door de festivalthema’s Rituals en Sacred Nature

Op zondag 9 oktober werd het festival geopend met de bijzondere zar muziek van het Ensemble Mazaher en een workshop Egyptisch Dansritueel door Sabri Saad el Hamus. Kijk met ons terug op de bijzondere opening van dit festival.

Festival Sacred Songs is een productie van Amare en Culture Connection, in samenwerking met De Vaillant en De Nieuwe Regentes.

29 oktober 2022 / Canto Ostinato

Op zaterdag 29 oktober speelden het Matangi Quartet & Kalpanarts in de Nieuwe Kerk als onderdeel van het Festival Sacred Songs.

Het dansgezelschap Kalpanarts en het Matangi Quartet (beiden uit Den Haag) presenteerden samen de nieuwe voorstelling Canto Ostinato geïnspireerd op het meesterwerk van Simeon ten Holt. Canto Ostinato is een stuk dat steeds weer opduikt in een nieuwe vorm. Het repetitieve, de herhaling van noten en tonen heeft op veel mensen een hypnotiserende, meditatieve uitwerking. Zoals Ten Holt zelf zegt: “Een uitvoering van Canto is meer een ritueel dan een concert.”

Ook op de uitvoering van Kalpnarts en Matangi Quartet had een haast spiritueel effect op het publiek. Het samenspel van de bewegingen van de getalenteerde dansers van Kalpanarts en de prachtige tonen van het Matangi Quartet was een prachtig eerbetoon aan de Canto Ostinato.

4 t/m 6 november 2022 / BALSAM 

BALSAM is een zinnenprikkelende theaterbeleving waarbij het publiek wordt uitgenodigd om plaats te nemen rond een laboratorium. In het weekend van vrijdag 4 t/m zondag 6 november namen drie alchemisten het publiek mee op een heuse ontdekkingsreis.

Het internationaal gerenommeerde muziekensemble Zefiro Torna staat bekend om verrassende programmaconcepten. Samen met theatergezelschap Laika speelde het ensemble een zinnenprikkelende voorstelling waarin een hulde werd gebracht aan de helende, stimulerende en betoverende werking van kruiden en planten.

Ensemble Zefiro Torna schotelde het publiek bedwelmende muziek uit Portugal, Griekenland en IJsland en mystieke zang van Hildegard von Bingen voor met daarbij passende bijzondere heilzame hapjes.

Meer Amare Stories: