Making of: Maduro afl. #2

Maduro is een nieuwe opera over een verboden liefde, verzet en verraad, in tijden van oorlog én het ontstaan van Madurodam, van 1 t/m 7 september te zien in Amare. De stadsopera vertelt het verhaal van de jonge oorlogsheld George Maduro, zijn leven, zijn ongelukkige liefde, zijn heldendom en zijn tragische dood, verweven met het verhaal over het ontstaan van Madurodam: het vrolijke monument waarmee we hem nog altijd herdenken. 

Maduro is een samenwerking van Amare, het Residentie Orkest, De Dutch Don't Dance Division i.s.m. Kwekers in de kunst, Rabarber en Madurodam. In deze aflevering van de 'Making of' vertellen acteurs Doris Baaten (Bep Boon-van der Starp) en Alexander de Jong (George Maduro) over hun rol in de stadsopera. Ook spreken we artistiek directeur en choreograaf van De Dutch Don't Dance Division die ons vertelt hoe deze opera zich vertaalt naar de dansvorm. 

Maduro: over de voorstelling

Alles over de stadsopera Maduro: van het levensverhaal van de oorlogsheld tot aan een overzicht van de mensen die betrokken zijn bij de productie. 

Making of: Maduro afl. #1

Bij de stadsopera Maduro zijn meer dan 100 zangers uit Den Haag en omstreken betrokken. In de 'Making Of' nemen we een kijkje bij de koorrepetities en spreken we regisseur Jeroen Lopes Cardozo.

Mensen van Amare: all work no play afl. #2

In ‘Mensen van Amare’ nemen we je mee in het leven achter de schermen van Amare. Deze keer doen we verslag van het concert van onze collega's die repeteerden aan het pittige 'Workers Union'.