256.000 bezoekers voor Amare in cultureel seizoen 2022/2023

Het tweede culturele seizoen van Amare laat zien dat steeds meer mensen het nieuwe cultuurgebouw in het hart van Den Haag weten te vinden. Ruim 256.000 bezoekers brachten een bezoek aan een van de bijna 1.000 activiteiten in Amare.   

Meer dan 225.000 betalende bezoekers hebben de 420 concerten en voorstellingen van het seizoen 22/23 in Amare bezocht. Een stijging van maar liefst 65% ten opzichte van de bezoekers in seizoen 21/22, waarin de nasleep van corona nog merkbaar was. Daarnaast trokken de 370 gratis toegankelijke activiteiten van Open Amare sinds de start op 1 november 2022 bijna 28.000 bezoekers.   ​​​​​​​

Het educatie aanbod van schoolvoorstellingen, workshops en activiteiten voor kinderen en jongeren trok ruim 5.000 jonge bezoekers.  En tenslotte was ook een rondleiding door Amare dit seizoen weer populair: ruim 3.000 belangstellenden bezochten Amare voor een kijkje achter de schermen.  

Hoogtepunten in elk genre  
Al met al is Amare zeer tevreden met de behaalde resultaten in het seizoen 22/23. “Naast de stijgende bezoekcijfers zie je dat Amare van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een levend gebouw is, vol studenten, deelnemers aan activiteiten, gewone voorbijgangers en zakelijke events. Zo is Amare steeds meer een huis voor heel Den Haag”, aldus zakelijk directeur Leontien Wiering.    

Absolute klapper dit seizoen was de dansvoorstelling The Rite of Spring van Pina Bausch door het Senegalese Ḗcole des Sables en de Pina Bausch Foundation, dat vijf avonden op rij volle zalen trok en diepe indruk op de bezoekers maakte. Andere toppers waren het Nieuwjaarsconcert en Bruckner & Beethoven van het Residentie Orkest, de Hohe Messe door het Bach Collegium Japan, popidolen Suzan en Freek, Celebrating an evening with Jiří Kylián en The Hole van Nederlands Dans Theater, het concert van PIXIES in samenwerking met PAARD, cabaretier Bert Visser, de nationale Divaliviering, Amare's muziektheaterproductie Maduro en het Metropole Orkest met The Music from James Bond.   

De programma’s van Open Amare zorgden voor heel veel levendigheid in het gebouw. Hier krijgt de creatieve energie van Den Haag een podium. De programma’s zijn gratis te bezoeken en altijd weer anders. Van hiphop battles op de Tribunetrap tot lunchconcertjes, workshops voor kinderen of doorlopende exposities en installaties op het Kunstenplein.  

Seizoen 23/24 
Ook voor het komende seizoen staat er weer een gevarieerd programma klaar. Van popconcerten van Racoon en the Analogues en de musical Grease tot de opera's Il Trovatore en Das Wunder der Heliane. Ook Sydney Dance Company, cabaretiers Van der Laan & Woe en sopraan Jeanine de Bique met Holland Baroque staan in 23/24 op het podium van Amare. Bekijk de complete agenda van Amare in seizoen 2324 op www.amare.nl.

Over Amare  
Amare is het nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein in Den Haag. Een splinternieuw gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Stichting Amare is verantwoordelijk voor het beheer en de programmering van dit grootste cultuurgebouw van Nederland, dat ook het huis is voor het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Naast de voorstellingen en concerten heeft Amare ook een belangrijke evenementen- en congresfunctie.  

Amare is ook een podium van, voor en door de stad. Samen met lokale partners biedt Amare onder de naam Open Amare dagelijks een divers en gratis aanbod voor iedereen. Bekijk hier het programma.  

More Amare Stories