Mendelssohn & Schubert

B'Rock Orchestra & René Jacobs & Vilde Frang
vr 29 sep / 20:15 - 22:05
vr 29 sep ’23
20:15 - 22:05
  • vr 29 sep ’23
    20:15 - 22:05
    Concertzaal
Met uitvoeringen en opnames van Schuberts volledige symfonieën begonnen B'Rock en René Jacobs aan een symfonische reis die ze nu een stap verder in de tijd zetten: samen verkennen ze de wereld van Felix Mendelssohn.

Programma

Franz Schubert Symfonie nr 8 - Die unvollendete
Felix Mendelssohn Vioolconcert in e-kl - op 64
PAUZE
Felix Mendelssohn Vijfde Symphony (Reformation)

Als 15-jarige een symfonie schrijven die rechtstreeks de canon ingaat – iemand moet het doen, en Mendelssohn deed het. Met zijn stormachtige Eerste Symfonie, sterk verankerd in het Weense classicisme maar resoluut vooruit kijkend, toonde de jonge componist zich al een meester die moeiteloos nuance, branie en vernieuwing kon combineren. Dezelfde ingrediënten kenmerken zijn beroemde Vijfde Symfonie, die hij schreef ter ere van het 300e jubileum van de Augsburgse Belijdenis, een sleuteldocument van het protestantisme. Wie de drang niet kan weerstaan mag (zachtjes) mee neuriën met Luthers beroemde koraal Ein feste Burg ist unser Gott... Het hoogtepunt van dit Mendelssohn-programma is ongetwijfeld het beroemde Vioolconcert. Met zijn tederheid, guitige humor en elegantie lijkt het werk wel geschreven voor Vilde Frang.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

B'Rock Orchestra
René Jacobs dirigent
Vilde Frang viool