© Renska

Social Dance: Forró

do 29 aug - wo 4 jun
do 29 aug ’24
-
wo 4 jun ’25

Kom dansen op het Kunstenplein op deze gratis toegankelijke Forró dansavond! We beginnen met een workshop, daarna kan iedereen vrij dansen. 

Geboren uit de etnische mix in het Noordoosten van Brazilië in de jaren 1940 en populair geworden op het platteland, won Forró al gauw terrein en werd het de meest populaire sociale dans in Brazilië. De typische Forró band bestaat uit zabumba, accordeon en triangel.

Forró wordt gedanst in koppels, in omhelzing. Dansen in open houding met allerlei draaien is ook mogelijk, maar het belangrijkste is een prettige, comfortabele dans met je partner.

Deelname aan deze dansavond is gratis.

Social Dance
Op het Kunstenplein in Amare worden regelmatig gezellige social dances georganiseerd, in verschillende dansstijlen zoals latin, tango en lindy hop. Op deze avonden is iedereen welkom om mee te dansen, of je nu voor het eerst een dansstijl komt uitproberen of al jaren op de dansvloer staat. Een social dance begint vaak met een dansworkshop in een stijl die aansluit bij de muziek van de avond. De muziek wordt verzorgd door een DJ, soms is er zelfs live muziek verzorgd door een band, ensemble of orkest. De social dances organiseert Amare samen met dansscholen uit Den Haag.