24 Preludes

Julian Rachlin, Ani Aznavoorian, Lera Auerbach
Lera Auerbach Festival
zo 15 okt / 15:30 - 17:25
zo 15 okt ’23
15:30 - 17:25
  • zo 15 okt ’23
    15:30 - 17:25
    Nieuwe Kerk, Den Haag

'Kijken naar iets vertrouwds vanuit een onverwacht perspectief', dat is wat Lera Auerbach nastreeft in haar 24 Preludes voor cello en piano. Evenals in Bachs Wohltemperiertes Klavier staat elke prelude in een andere toonsoort.

Dit concert maakt deel uit van het Lera Auerbach Festival.

Programma

Lera Auerbach 24 Preludes voor cello en piano, opus 47 (1999)
Lera Auerbach Sonate nr. 3 voor viool and piano
Sergej Prokofjev Sonate nr. 2 in D opus 94 (arr. voor viool en piano)

 

Na collega’s als Chopin en Sjostakovitsj heeft deze vorm ook Lera Auerbach geïnspireerd tot een indrukwekkende cyclus muzikale miniaturen. Elk deel heeft een eigen, soms mysterieuze sfeer, die zij met de bevriende celliste Ani Aznavoorian zal oproepen. 'Kijken naar iets vertrouwds vanuit een onverwacht perspectief', dat is wat Lera Auerbach nastreeft in haar 24 Preludes voor cello en piano. Evenals in Bachs Wohltemperiertes Klavier staat elke prelude in een andere toonsoort. Na collega’s als Chopin en Sjostakovitsj heeft deze vorm ook Lera Auerbach geïnspireerd tot een indrukwekkende cyclus muzikale miniaturen.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Julian Rachlin viool
Ani Aznavoorian cello
Lera Auerbach piano