Impermanence | Forever & Ever

Sydney Dance Company
vr 20 okt en za 21 okt
vr 20 okt ’23
en
za 21 okt ’23
  • vr 20 okt ’23
    19:45 - 21:45
    Danstheater
  • za 21 okt ’23
    19:45 - 21:45
    Danstheater

“Er zijn geen grenzen en geen richtlijnen voor wat je zult ervaren. Het mooie aan hedendaagse dans en het live ervaren, is dat wat je eraan meeneemt uniek is voor jou.” zegt artistiek leider en choreograaf Rafaël Bonachela over de visie van het gezelschap. Zijn Impermanence is in de woorden van Time Out “ontroerend, krachtig en hypnotiserend”. Het award winnende Forever & ever van Antony Hamilton mixt dance, techno en high fashion. Kom grenzeloos genieten van dans van de andere kant van de aardbol, gewoon in Amare.

Het volledige ensemble van de Sydney Dance Company wordt live begeleid door het Quartuor Zaide strijkkwartet met muziek die je hart beroert.

Ontroerend en krachtig…hypnotiserend.

Time Out

Impermanence
Na een uitverkocht wereldpremièreseizoen in Sydney in 2022, is Rafael Bonachela’s Impermanence “misschien wel het beste stuk gemaakt door en voor een Australisch dansgezelschap in vele jaren”. Dit volledige werk, een diepgewortelde en opwindende verkenning van schoonheid en verwoesting, bevat een ontroerende partituur vol emotionele kracht van de met een Grammy Award bekroonde componist Bryce Dessner.

Vooral bekend als oprichter van de Amerikaanse rockband The National en voor zijn filmmuziek voor The Revenant en The Two Popes, werd Dessner aanvankelijk geïnspireerd door de tragedie van de Australische bosbranden en de brand in de Notre-Dame in Parijs. Het ensemble van Sydney Dance Company wordt live op het podium bijgestaan door het Quatuor Zaide Strijkkwartet. Dit is een epische, gedreven uitvoering die een emotionele klap uitdeelt.

“Dansmoves voor het einde van de wereld... Choreograaf Rafael Bonachela zet zijn uitstekende dansers op een wervelend, begrenzend traject…” The Sydney Morning Herald.

Forever and ever
Dit werk ging oorspronkelijk in première in 2018 en is nu opnieuw op het repertoire opgenomen. Antony Hamilton's Helpmann Award-winnende Forever and Ever "dompelt de zintuigen" aldus The Australian.

Op de muziek van Julian Hamilton van The Presets, is Forever and ever een geweldige mix van dance, techno, high fashion en levendige verlichting samen tot een hypnotiserend effect. Dit grensverleggende werk, dat ideeën over orde, chaos, populaire cultuur en menselijk gedrag onderzoekt, is een gedurfde en opwindende theatrale ervaring die je niet mag missen.

Over Sydney Dance Company
Sydney Dance Company is het toonaangevende hedendaagse dansgezelschap van Australië en presenteert nieuw werk in Sydney, in heel Australië en internationaal, onder de artistieke leiding van Rafael Bonachela. Sinds 1985 is het bedrijf gevestigd in speciaal gebouwde en onlangs gerenoveerde studio's aan Wharf 4/5 in het Walsh Bay Arts Precinct in Sydney. De studio's herbergen het grootste openbare danslesprogramma in de studio in Australië, met bijna 100.000 bezoekers per jaar. Sydney Dance Company, een legendarisch gezelschap in de hedendaagse dans in Australië, vierde in 2019 haar 50e verjaardag.

Gratis inleiding
Op beide avonden om 19:00 interviewt Augustina Austin choreograaf en artistiek leider Rafael Bonachela en repetitor Charmene Yap (ENG) in Jazz 2 in Amare. Dit is gratis op vertoon van je ticket. Kom op tijd, want vol = vol.

Gratis Behind the scenes ervaring
Een openbare repetitie bijwonen, Q & A's, en een opwarmles meemaken. Op za 21 okt van 14:30 ben je welkom bij Sydney Dance Theatre.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Credits

Impermanence - Rafael Bonachela

Choreografie: Rafael Bonachela
Muziek: Bryce Dessner
Kostuumontwerp: Aleisa Jelbart
Lichtontwerp: Damien Cooper
Toneelontwerp: David Fleischer
Dans: Sydney Dance Company

Quatuor Zaide strijkkwartet:

Charlotte Maclet 1e viool
Leslie Boulin Raulet 2e viool
Sarah Chenaf altviool
Juliette Salmona cello

Forever & Ever - Antony Hamilton

Choreografie: Antony Hamilton
Muziek: Julian Hamilton
Lichtontwerp: Benjamin Cisterne
Kostuumontwerp: Paula Levis
Dans: Sydney Dance Company