Sogno di Stabat Mater

New European Ensemble & Ensemble Academy Koninklijk Conservatorium
Lera Auerbach Festival
za 21 okt / 19:15
za 21 okt ’23
19:15
  • za 21 okt ’23
    19:15
    Concertzaal

Pergolesi’s aangrijpende Stabat Mater vormt het herkenbare uitgangspunt voor Auerbachs compositie voor viool, altviool en kamerorkest. In dit zuiver instrumentale Sogno di Stabat Mater legt Auerbach een verbinding tussen muzikale elementen die drie eeuwen omspannen.

Dit concert maakt deel uit van het Lera Auerbach Festival.

Wat mij zo aanspreekt in de muziek van Auerbach is haar reflectie op de eenzaamheid - het alleen zijn van de mens. […] Haar muziek roept bij mij als luisteraar en uitvoerder een innerlijke zoektocht op naar rust en evenwicht.

Emlyn Stam, artistiek leider New European Ensemble

Dreammusik brengt de luisteraar in een droomachtige staat. ‘Het is donker, somber en bijzonder mooi’, aldus de celliste Ani Aznavoorian aan wie Auerbach het heeft opgedragen. Van de Australisch/Nederlandse componiste Kate Moore klinkt een repetitief en krachtig werk, gebaseerd op minimale middelen. Pergolesi’s aangrijpende Stabat Mater vormt het herkenbare uitgangspunt voor Auerbachs compositie voor viool, altviool en kamerorkest. Dit zuiver instrumentale Sogno di Stabat Mater bevat muzikale elementen die drie eeuwen omspannen. 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.