Basiani Ensemble

A night of Georgian Polyphony

Triple Bill: Basiani Ensemble, Gori Women’s Choir & Georgian State Chamber Choir
Georgië Festival i.s.m. europalia georgia
za 28 okt / 20:00 - 22:00
za 28 okt ’23
20:00 - 22:00
  • za 28 okt ’23
    20:00 - 22:00
    Concertzaal

Laat je onderdompelen in Georgische meerstemmige zang door drie fascinerende koren, met elk een eigen karakteristieke stijl. Bewonder het Basiani Ensemble met hun vertolking van traditionele volksliederen, het Gori Women’s Choir met hedendaags werk van bekende Georgische componisten en het imposante 30-koppige Georgian State Chamber Choir met eeuwenoude liturgische gezangen. 

➤ Achtergrondinformatie bij dit concert

 

Zing zelf mee en ontmoet Georgische koorzangers! Schrijf je nu in voor de Workshop Georgische Polyfonie

 

Basiani Ensemble 
De mannelijke zangers van Basiani Ensemble vertolken op innemende wijze traditionele Georgische polyfonie, zowel volksliederen en christelijke kerkliederen uit de 11e en 12e eeuw. In 2000 werd het ensemble opgericht door het Georgische Patriarchaat en in 2013 kreeg het de status van ‘State Ensemble of Georgia.’ Sinds hun oprichting is Basiani actief betrokken bij de popularisering van de Georgische traditionele koorgezangen. Het ensemble blies nieuw leven in veel vergeten canon en reisde door heel Georgië met expedities en concerten. Vandaag de dag treden ze ook internationaal veel op in wereldberoemde concertzalen en universiteiten.

Gori Women’s Choir 
Het Gori Vrouwenkoor werd in 1970 opgericht als een schoolkoor van de School of Music in Gori en bestaat ook nu nog uit studenten en docenten van de school. In tegenstelling tot de mannelijke collega’s op deze avond, brengen de jonge vrouwen van Gori een verrassend hedendaags repertoire ten gehore, door Georgische componisten. Door de jaren heen nam het koor met groot succes deel aan vele internationale koorfestivals en werd het bekroond voor hun ongekende prestaties. In 2016 en 2018 nam het koor het album In Winter op met de in Georgië geboren Britse ster Katie Melua.

The State Chamber Choir 
Dit imposante 30-koppige mannenkoor is gewoonlijk iedere zondagochtend te vinden het de prachtige Trinity Church in hoofdstad Tbilisi. Speciaal voor dit festival komen ze naar de Benelux en naar Amare! Het koor wordt geloofd om hun hoge kwaliteit, een samenzang die onmiskenbaar is in gelaagdheid van individuele stemmen, die toch een feilloos geheel vormen. Vanwege hun inzet voor de ontwikkeling en popularisering van het nationale repertoire, werd het koor in 2022 verheven tot de status van een staatskamerkoor. De koorleden bezingen moderne liturgische werken van beroemde Georgische componisten.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. De Ambassade van Georgië biedt met trots complementaire Georgische wijn aan tijdens de pauze van dit concert.

 

Meer Georgië op zaterdag 28 oktober

Op zaterdag 28 oktober is er nog veel meer te doen in het kader van Georgië Festival en polyfonische zang! Maakt optimaal kennis met Georgië en geniet van sfeer, lokale delicatessen en meer achtergrondinformatie over Georgische zang en cultuur.

Het programma:

  • 13:00-20:00 uur Georgische Markt / Kunstenplein
  • 14:00-17:00 uur Workshop Georgische Polyfonie o.l.v. Nana Mzhavanadze / Amare Studio
  • 18:30-19:00 uur Lezing Georgische Polyfonie door Nana Mzhavanadze / Swing
  • 19:15-19:30 uur Pop-up concert Workshop Polyfonie o.l.v. Nana Mzhavanadze / Tribunetrap