Georgië's jongste muzikale belofte

Pianisten Tsotne Zedginidze en Sandro Gegechkori
Georgië Festival i.s.m. europalia georgia
za 9 dec / 20:00 - 22:20
za 9 dec ’23
20:00 - 22:20
  • za 9 dec ’23
    20:00 - 22:20
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Deze Georgische talenten zijn pas 13 en 23 jaar oud, maar beide briljante, veelbelovende componisten die internationaal al volop actief zijn. Ze presenteren op piano zowel eigen werk als bekende stukken van gerenommeerde landgenoten. Nadat Tsotne al in veel beroemde theaters schitterde, speelt hij nu voor het eerst in Nederland. Sandro imponeerde het Nederlandse publiek al met zijn optreden bij Podium Klassiek en in het Concertgebouw in 2022. 

Bekijk het digitale programmaboek voor het volledige programma, achtergrondinformatie en luistervoorbeelden!

Programma

Tsotne Zedginidze piano
Franz Schubert
4 Impromptus op. 90
Tsotne Zedginidze Ballade & Bagatelle*
Tsotne Zedginidze Dedication to Ravel and Debussy*

Sandro Gegechkori piano
Ludwig van Beethoven 6 Bagatelles op. 126
Franz Liszt Sonate in b-klein 
Sandro Gegechkori 3 Little Pieces for Piano
Sandro Gegechkori Solitude
Revaz Lagidze Rondo toccata

* Wereldpremière


➤ Bekijk het digitale programmaboekje

 

Sandro Gegechkori wordt gezien als een van de grootste Georgische pianotalenten

Dieuwertje Blok in Podium Klassiek

Met zijn overweldigende muzikaliteit heeft Tsotne Zedginidze (2009) al op zeer jonge leeftijd bewezen dat hij over een ongelooflijk talent en potentie beschikt. Hij begon al op vijfjarige leeftijd met componeren (voor ensembles zowel als orkesten) en raakte tijdens zijn studie steeds meer geïnteresseerd in muziek van de 20e en 21e eeuw. Enkele van de grootste musici zoals Daniel Barenboim, Jörg Widmann en Giya Kancheli noemden hem een van de meest uitzonderlijk begaafde musici van de eeuw. Tsotne brengt internationaal bekende stukken zowel als eigen composities ten gehore.

Sandro Gegechkori (2000) is een van de meest spraakmakende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie van de Georgische pianoschool. Vroeg in zijn tiener jaren kreeg hij internationale erkenning en succes, en inmiddels is hij stevig gevestigd in de wereld van klassieke muziek. Sandro won verschillende internationale wedstrijden, waaronder Maria Canals International Music Competition, Feurich Vienna International Piano Competition en Arno Babajanyan International Piano Competition. In Nederland is Sandro onder anderen bekend van zijn optreden bij Podium Klassiek en in het Concertgebouw in 2022. Sandro zal zowel eigen werk, als weinig bekende composities van Georgische componisten delen.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. De Ambassade van Georgië biedt met trots complementaire Georgische wijn aan tijdens de pauze van dit concert.

Credits

Tsotne Zedginidze piano
Sandro Gegechkori piano