© Bart Grietens

Dromenblazers (6+)

Oorkaan & Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
zo 10 mrt / 14:30 - 15:15
zo 10 mrt ’24
14:30 - 15:15
  • zo 10 mrt ’24
    14:30 - 15:15
    Amare Studio, Den Haag

Dromenblazers is een vrolijk concert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op een magische wijze soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen van Gershwin, Satie, Mahler en Dvořák. Want in dromen kan alles!

Programma

Muziek van o.a. Gershwin, Bacg, Dvořák, Schumann, Goodman en meer.

Het werk van Mart van Berckel is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Gefascineerd door ons onderbewustzijn zet hij werelden op het toneel met een volstrekt eigen logica, die soms rechtstreeks uit onze dromen of nachtmerries lijkt te komen.

Theatermaker

Hoe klinkt fantasie? Vier jongens blazen dromen tot leven. Met de sleutels van fantasie openen ze deuren naar ongekende droomwerelden. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje stout, dagen ze je op speelse wijze uit om mee te dromen. Of feestdromen. Of dansdromen. Of terugdromen.

Over het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten die zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek, kenmerken het kwartet. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In 2017 kwam hun debuut cd Ode aan Amsterdam uit, in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. In 2019 brachten ze de cd New Amsterdam Stories uit met muziek van Bernstein, Gershwin tot Dvořák. Het ensemble houdt van muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Kleurplaat

Download HIER de kleurplaat van Dromenblazers! Wat zie je allemaal? Hoeveel klarinetten tel jij? En wat gebeurt er voor, achter en met deze mysterieuze deuren? Welke muzieknotenbalk leidt je naar de wolken? Zie je ook de rechte notenbalk? Hier kun je muziek of tekst opschrijven. Veel ontdek- en kleurplezier!Knutselen
Kom rondom de voorstelling gezellig knutselen aan de knutseltafels in foyer 3!

Credits

Blazers Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Tom Wolfs
Jesse Faber
Bart de Kater
Sergio Hamerslag creatives
Mart van Berckel regie
Vera Selhorst scenografie
Merit Vessies regie-assistentie
Jessy van Adrichem techniek
Caecilia Thunnissen artistieke leiding

met dank aan Erin Coppens