SKID by Damien Jalet & Wild Poetry by Hofesh Shechter

GöteborgsOperans Danskompani
wo 29 mei - vr 31 mei
wo 29 mei ’24
-
vr 31 mei ’24
 • wo 29 mei ’24
  19:45 - 22:00
  Danstheater
 • do 30 mei ’24
  19:45 - 22:00
  Danstheater
 • vr 31 mei ’24
  19:45 - 22:00
  Danstheater

GöteborgsOperans Danskompani is een van Europa’s creatiefste en meest dynamische gezelschappen op het gebied van hedendaagse dans. Dit ensemble komt nu naar Amare met een double bill bestaande uit hun grote hit Skid van Damien Jalet en de nieuwe choreografie Wild Poetry van Hofesh Shechter.

SKID van Damien Jalet 

Skid, met een dansvloer die 34° gekanteld is, daagt de dansers uit tot voorbij de zwaartekracht. Dit levert bloedstollende situaties, krachtige beelden en onverwacht ontroerende momenten op. 

Het gezelschap maakt gedurfde en onverwachte keuzes in de zoektocht om kunst te creëren. Die keuzes zijn net zo mooi, uitdagend en onvoorspelbaar is als het leven zelf. Het is een van Europa's meest vooraanstaande gezelschappen voor hedendaagse dans. Elk van de 38 dansers, uit meer dan 20 landen, draagt op een eigen aan het unieke kunstenaarschap van de groep bij. Samen vormen ze een creatief en dynamisch ensemble dat 's werelds toonaangevende choreografen naar Göteborg trekt om nieuwe, revolutionaire werken te creëren.

Uit de pers

“Een uitmuntend meesterwerk van GöteborgsOperans Danskompani” - Göteborgs-Posten 

“Duizelingwekkende, dodelijk tartende dans” - GT

Wild Poetry van Hofesh Shechter

Hofesh Shechter is de rockster van de dansscene. Zijn werk vervaagt de grens tussen parodie en oprechtheid. Of het nu gaat om het fabuleuze collectief of individuen, zijn dansers zijn continu in beweging en vervormen de ervaring door middel van nieuwe ervaringen, als een kolkende zee waaruit steeds nieuwe beelden aan de oppervlakte komen. Het effect is intens, verrassend en soms meditatief. Shechter creëert zijn eigen sfeervolle composities die de explosieve fysieke stijl begeleiden.

In seizoen 2013-2014 danste NDT 1 zijn avondvullende double bill Uprising/In Your Rooms (2009). Ook maakte hij de succesvolle choreografie Clowns (2016) speciaal voor NDT. In 2018 was Shechter met zijn eigen compagnie in een uiteverkocht Zuiderstrandtheater te zien met de voorstelling Grand Finale.

Uit de pers

“Een prachtige choreografie die bruist van speelsheid en nieuwsgierigheid” Göteborgs-Posten

“...wat Hofesh Shechter en zijn onvergelijkbare dansers doen is niet alleen van wereldklasse, het is een illustratie van de kracht en het vermogen van kunst om mensen echt te verrijken.” Aftonbladet

“Een choreografie die hoge eisen stelt aan de dansers, binnen een strikt kader, ruimte hebben om kleine maar belangrijke details toe te voegen. Dat geeft leven en creëert een tastbare aanwezigheid in elk deel van Wild Poetry” Svenska Dagbladet

 

 

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling, om 19:00 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Spinoza Foyer een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en vol =vol.

 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.


Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

SKID

Choreografie: Damien Jalet
Assistent choreograaf: Aimilios Arapoglou
Muziek: Christian Fennesz
Aanvullende muziek: Marihiko Hara
Dekorontwerp: Jim Hodges and Carlos Marques da Cruz
Kostuumontwerp: Jean-Paul Lespagnard
Lichtontwerp: Design Joakim Brink
Gecreëerd i.s.m. de dansers from GöteborgsOperans Danskompani.

Wereldpremière 7 november 2017, GöteborgsOperans Danskompani

Wild Poetry

Choreografie, componist: Hofesh Shechter
Kostuum ontwerp: Osnat Kelner Kedem
Lichtontwerp: Tom Visser
Assistent lichtontwerp: Doef Beernink
Assistent choreografie: Kim Kohlmann
Artistiek directewur Hofesh Shechter Company: Bruno Guillore

Wereldpremière 3 November 2023, Göteborg Opera.

Katrín Hall, Artistic Director, GöteborgsOperans Danskompani