SKID (Damien Jalet) & Wild Poetry (Hofesh Shechter)

GöteborgsOperans Danskompani
wo 29 mei - vr 31 mei
wo 29 mei '24
-
vr 31 mei '24
 • wo 29 mei '24
  19:45
  Amare, Den Haag
  Danstheater
 • do 30 mei '24
  19:45
  Amare, Den Haag
  Danstheater
 • vr 31 mei '24
  19:45
  Amare, Den Haag
  Danstheater

GöteborgsOperans Danskompani is een van Europa’s creatiefste en meest dynamische gezelschappen op het gebied van hedendaagse dans. Dit ensemble komt nu naar Amare met een double bill bestaande uit hun grote hit Skid van Damien Jalet en de nieuwe choreografie Wild Poetry van Hofesh Shechter.

Skid, met een dansvloer die 34° gekanteld is, daagt de dansers uit voorbij de zwaartekracht. Dit levert bloedstollende situaties, krachtige beelden en onverwacht ontroerende momenten op.

Het gezelschap maakt gedurfde en onverwachte keuzes in de zoektocht om kunst te creëren. Die keuzes zijn net zo mooi, uitdagend en onvoorspelbaar is als het leven zelf. Het is een van Europa's meest vooraanstaande gezelschappen voor hedendaagse dans. Elk van de 38 dansers, uit meer dan 20 landen, draagt op een eigen aan het unieke kunstenaarschap van de groep bij. Samen vormen ze een creatief en dynamisch ensemble dat 's werelds toonaangevende choreografen naar Göteborg trekt om nieuwe, revolutionaire werken te creëren.

“Een uitmuntend meesterwerk van GöteborgsOperans Danskompani” - Göteborgs-Posten

“Duizelingwekkende, dodelijk tartende dans” - GT

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling, om 19:00 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Spinoza Foyer een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en vol =vol.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.