Seraphim Canticles & Gallows Songs

New European Ensemble, Nationaal Vrouwen Jeugdkoor & Berlage Saxophone Quartet
Lera Auerbach Festival
zo 22 okt / 14:30
zo 22 okt ’23
14:30
  • zo 22 okt ’23
    14:30
    Conservatoriumzaal

Het Trio voor viool, hoorn en piano lijkt te eindigen met een wervelend derde deel, maar dan verrast Lera Auerbach met een afsluitend Adagio, een meesterproef van gewichtloosheid. Aan de Seraphim Canticles begon Auerbach te schrijven in haar tijdelijk onderkomen, nadat haar appartement in New York in najaar 2009 door brand was verwoest.

Dit concert maakt deel uit van het Lera Auerbach Festival.

Programma

Lera Auerbach Trio voor viool, hoorn en piano
Lera Auerbach Seraphim Canticles
Lera Auerbach Gallows Songs
Guzmán Calzada Llorente Paschali Laudes

Serafijnen zijn bijbelse engelen, angstaanjagend, vlammend en met zes vleugels (sextet). Lera Auerbach: 'Dit is een heel persoonlijk werk. Het is een intens gebed, misschien wel een onverbiddelijke blik op vertwijfeling.' Lera Auerbach besluit haar Trio voor viool, hoorn en piano met een verrassend Adagio, een meesterproef van gewichtloosheid. Aan de Seraphim Canticles begon ze te schrijven nadat haar appartement in New York in najaar 2009 door brand was verwoest. 'Dit is een heel persoonlijk werk. Het is een intens gebed, misschien wel een onverbiddelijke blik op vertwijfeling.'

Fantasierijke liederen voor saxofoonkwartet en vrouwenkoor, geïnspireerd door de grillige, dubbelzinnige en humoristische poëzie uit de bundel Galgenlieder (1905) van de Duitse dichter Christian Morgenstern. ‘Bij de interpretatie moet men zeker overdrijven. De luisteraar kan verrast, opgetogen of geïrriteerd zijn, maar het mag nooit vervelen’, stelt Lera Auerbach. Daarnaast klinkt nieuw werk van de Uruguayaans-Spaanse componist, gitarist en sound designer Guzmán Calzada Llorente, composer-in-residence van Festival Dag in de Branding.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Fantasierijke liederen voor saxofoonkwartet en vrouwenkoor, geïnspireerd door de grillige, dubbelzinnige en humoristische poëzie uit de bundel Galgenlieder (1905) van de Duitse dichter Christian Morgenstern. 'Bij de interpretatie moet men zeker overdrijven. De luisteraar kan verrast, opgetogen of geïrriteerd zijn, maar het mag nooit vervelen', stelt Lera Auerbach. Daarnaast klinkt nieuw werk van de Uruguayaans-Spaanse componist, gitarist en sound designer Guzmán Calzada Llorente, composer-in-residence van Festival Dag in de Branding. 

Credits

Trio en Seraphim Canticles:
New European Ensemble

Gallows Songs:
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Berlage Saxofoonkwartet
László Norbert Nemes dirigent