Aleppo

Cappella Amsterdam
di 16 apr 20:15
di 16 apr '24
20:15
  • di 16 apr '24
    20:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

We kunnen het ons nauwelijks meer voorstellen, maar vóór 2011 was Aleppo een bruisende metropool waar allerlei culturen en tradities naast elkaar leefden en elkaar beïnvloedden. Byzantijnse paleizen, moskeeën, kerken en synagogen bepaalden met hun rijke en diverse architectuur het dynamische straatbeeld.

Dit geldt evenzo voor de muziek die er werd gespeeld en een rijke koortraditie voortbracht. Een koortraditie ontstaan door een eeuwenlange kruisbestuiving van Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse stromingen. Geïnspireerd door de reis die Willem Bruls maakte in 2000 is Leonard Evers in gesprek gegaan met deze (onder meer) theatermaker die voor de VPRO de serie Zes wandelingen door Aleppo creëerde. Hoe anders is de situatie nu, met alle musici die door de burgeroorlog zijn uitgewaaierd over de hele wereld en de tradities uit deze monumentale wereldstad met zich meenamen. In het programma Aleppo schept Leonard Evers een muzikale reconstructie van deze glorieuze metropool van weleer. Musici uit Aleppo zullen zich weer herenigen op het podium en de tradities van destijds verklanken.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.