Zondagochtendconcert: Beethoven 5

Residentie Orkest
zo 24 nov 11:00
zo 24 nov ’24
11:00
  • zo 24 nov ’24
    11:00
    Concertzaal

Begin je zondagochtend zonder agenda, met een fris hoofd vol muzikale vonken. Deze editie hoor je Beethovens Vijfde, een muziekstuk dat de hele wereld aankan.

Programma

Schumann Pianoconcert
Beethoven Symfonie nr. 5

Ontdek bij het Residentie Orkest de magie van de zondagochtend: een moment om te ontsnappen en te genieten van inspirerende symfonieën. Deze ochtend wordt groots en meeslepend met Beethovens beroemdste werk: de Vijfde symfonie. Het noodlot klopt hard op de deur in de beroemde openingsnoten, waarna het stuk je meeneemt, uitdaagt, verovert in een krachtige samenspel.

De ochtend opent met een ander krachtig en contrastrijk stuk: het Pianoconcert van Robert Schumann. Hiervoor neemt de geweldige solist Javier Perianes plaats achter de vleugel. Schumanns melodische grandeur laat een sprankelende piano-uitvoering samensmelten met weelderige orkestrale klanken in een ware viering van hoogromantische passie. Een mooie combinatie voor de kolossale symfonie van Beethoven. Beiden worden ten gehore gebracht onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier.

Muzikale kinderworkshop
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 4,00 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Je kunt de workshop meebestellen in het bestelproces voor de concertkaarten.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagochtend

Uitvoerenden

Anja Bihlmaier dirigent
Javier Perianes piano