Tsjaikovski 4

Residentie Orkest
zo 2 feb 14:15
zo 2 feb ’25
14:15
  • zo 2 feb ’25
    14:15
    Concertzaal
Een dynamische Slavische middag, waarin drie meesterlijke stukken gespeeld worden. Humor, volkse invloeden, veel energie, en een virtuoze vioolpartij.

Programma

Smetana Ouverture ‘De verkochte bruid’
Suk Fantasie
Tsjaikovski Symfonie nr. 4

De Slavische klassieke traditie barst van de emotie, romantiek en volkse levendigheid. Vanavond hoor je drie meesters uit het oosten, waaronder een ouverture uit een opera van de gevierde Tsjechische meester, Bedřich Smetana. Tijdens De verkochte bruid waan je je voor een moment op een vrolijk dorpsfeest, waar het stelletje Markenka en Jenik met sluwe streken probeert om een huwelijksmakelaar te omzeilen. Als dat maar goed afloopt.

Vanmiddag keert de wereldwijd gevierde, jonge operadirigent Leonardo Sini terug naar Den Haag (waar hij in 2017 zijn eindexamenconcert met het Residentie Orkest mocht geven). Na de opera-ouverture hoor je de warmbloedige, kleurrijke Fantasie voor viool en orkest van Josef Suk. Geen traditioneel vioolconcerto maar een vrij en fantasierijk werk, geïnspireerd op traditionele Slavische volksmelodieën. Daarin neemt de Nederlandse topvioliste Liza Ferschtman de virtuoze vioolpartij voor haar rekening: Ferschtman is met haar energieke, veelzijdige speelstijl gemaakt voor deze partij. Het concert sluit af met de expressieve Vierde symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski – een symfonisch gedicht, dat zijn innerlijke strijd en verlangen naar geluk uitdrukt.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Zondagmatinee

Uitvoerenden

Leonardo Sini dirigent
Liza Ferschtman viool