Spectaculair symfonisch

Residentie Orkest
vr 21 mrt / 20:15
vr 21 mrt ’25
20:15
  • vr 21 mrt ’25
    20:15
    Concertzaal

Dit seizoen viert een van Nederlands grote componisten, Klaas de Vries, zijn tachtigste verjaardag. Een van zijn nieuwste werken, Cada Instante, gaat vanavond in wereldpremière.

Dit concert is onderdeel van Festival Dag in de Branding. Componist Klaas de Vries is gastcurator van deze editie van het Haagse festival voor nieuwe muziek.
Meer informatie: www.dagindebranding.nl

Programma

Kurtág Stele
Beethoven
Pianoconcert nr. 4 (cadenza’s Klaas de Vries)
De Vries
Cada Instante (wereldpremière)

Verwacht een enorm groot orkest, met enorm geluid. De Vries’ eclectische, experimentele benadering van muziek transformeert het klassieke geluid tot een geheel eigen klankwereld. Ook hoor je vanavond het diepe, reflectieve Stele van Kurtag en het expressieve Vierde pianoconcert van Beethoven

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Maar liefst 115 musici op het podium van Amare, dat is nog nooit eerder vertoond. Daarvoor nodigt het Residentie Orkest dan ook energiek en jong talent uit: de charismatische dirigent Chloe Rooke én de talenten van het Koninklijk Conservatorium. Ook kruipt vanavond de Nederlandse pianist Hannes Minnaar in de handen van Beethoven om het vernieuwende Vierde pianoconcert te spelen. De cadenza’s van dit pianoconcert zijn geschreven door Klaas de Vries. Als opmaat van deze bijzondere avond klinkt Stele, van een van de grootste componisten van deze tijd: Gyorgy Kurtag.

In samenwerking met studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Symphonic Friday - Medium
Symphonic Friday - Extra Large
Young Classic
Toppianisten

Credits

Chloe Rooke dirigent
Hannes Minnaar piano