Strijkkwartetten van Beethoven & Schubert

Dudok Quartet
Festival Klassiek achter de Duinen
za 14 sep / 16:00
za 14 sep ’24
16:00
  • za 14 sep ’24
    16:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, Den Haag
Het Amsterdamse Dudok Quartet komt voor Festival Klassiek achter de Duinen naar Den Haag voor een concert met een herkenbare Dudok-signatuur: Beethoven en Schubert gekoppeld aan een eigen arrangement van een meesterwerk van Messiaen én een voor hen geschreven nieuw werk van de Brits-Libanese Bushra El-Turk.

Programma

Ludwig van Beethoven uit: Strijkkwartet no. 14, deel 1
Bushra El-Turk Three Tributes
Olivier Messiaen, arr. David Faber Oraison
Franz Schubert Strijkkwartet nr. 14, “Der Tod und das Mädchen”

Dit programma is geïnspireerd door "A Late Quartet", de film uit 2012 die voorafgaand wordt vertoond in het Filmhuis. Het drama tussen de vier hoofdrolspelers ontwikkelt zich parallel aan de opbouw van Beethovens beroemde 14e strijkkwartet, en dat maakt dat deze film uitstijgt boven de gemiddelde Hollywood-weergave van klassieke muziek. Voor de filmvertoning zijn losse tickets verkrijgbaar bij het Filmhuis.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Festival Klassiek achter de Duinen
Dit concert is onderdeel van de vierde editie van Festival Klassiek achter de Duinen. Het festival vindt plaats van 13 tot en met 15 september op verschillende plekken in Den Haag. Het volledige programma en passe-partouts vind je op de website.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Dudok Quartet:
Judith van Driel viool
Marleen Wester viool
Marie-Louise de Jong altviool
David Faber cello