© Thomas Lenden

Aardlek: urgent matters

Orkest De Ereprijs
Festival Dag in de Branding
za 19 okt / 19:00
za 19 okt ’24
19:00
  • za 19 okt ’24
    19:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Orkest De Ereprijs heeft een reputatie hoog te houden als hét nieuwemuziekensemble in het oosten van het land. Voor Dag in de Branding steken de Gelderlanders graag over naar het westen, met in de gelederen twéé saxofoons – het instrument van componist en gastcurator Jan-Peter de Graaff dat als een rode draad door het programma van deze editie loopt.

Programma

Vanessa Lann Distant Trinity
Wilbert Bulsink Fernorchester
Jesse Broekman Mogen de bomen blijven ruisen
Thanakarn Schofield unchained
Pete Harden For Bello
Seung Won Oh
new work for Aardlek #2

In de serie Aardlek: urgent matters creëert De Ereprijs sinds enkele jaren een laboratorium waarin nieuwe muziek en de prangendste vragen van onze tijd een verbinding aangaan. Het resulteert in fascinerende ontmoetingen. De serie bestaat uit zondagmiddagconcerten die worden gehouden in musea in Apeldoorn en Arnhem. In een informele setting delen gasten uit verschillende disciplines (van wetenschap en filosofie tot literatuur en design) hun ideeën met het publiek, terwijl componisten daarmee de muzikale dialoog aangaan. Nieuwe muziek, kortom, die ergens over gáát.

Speciaal voor dit concert in Dag in de Branding bundelt De Ereprijs zes van de meest geslaagde opdrachtwerken voor de Aardlek-serie. Op het programma staan zes componisten met elk een eigen signatuur. De helft van hen was al vaker te horen tijdens Festival Dag in de Branding: Vanessa Lann, Pete Harden en Seung-Won Oh. De muziek van Wilbert Bulsink, Jesse Broekman en Thanakarn Schofield klinkt voor het eerst in het festival.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Credits

Orkest de Ereprijs