The Journey of the Ud

Noor Ensemble, Nizar Rohana, Amsterdams Andalusisch Orkest, Tony Overwater
vr 25 okt / 20:15
vr 25 okt ’24
20:15
  • vr 25 okt ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Het Noor Ensemble, een initiatief van het Amsterdams Andalusisch Orkest en Stichting Tonality, brengt musici samen uit Iran, Turkije, Palestina en Marokko. Elke musicus speelt composities waarin improvisatie een belangrijke rol speelt. Dit resulteert in een rijke mix van muzikale invloeden, waarbij de unieke achtergrond van elke musicus behouden blijft.

Voor het UD Festival hebben de Palestijnse ud-speler Nizar Rohana en bassist Tony Overwater opnieuw een aantal bijzondere musici geselecteerd, waaronder de Iraanse tar-speler Khorshid Dadbeh, de Turkse kemençe-speler Emine Bostanci en de Marokkaanse qanun-speler Ahmad al Maai. Verteller Sahand Sahebdivani zorgt met zijn verhalen voor de verbinding door de muziek in een theatrale context te plaatsen.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

De reis van de ud
De ud heeft een lange reis afgelegd. Oorspronkelijk afkomstig uit Mesopotamië 5000 jaar geleden, heeft dit instrument zich over de hele wereld verspreid en blijft het centraal staan in de Arabische muziek. Net zoals elke muzikant in Europa een beetje gitaar of piano speelt, spelen mensen in de landen ten zuiden van de Middellandse Zee de ud. In de Middeleeuwen was de ud het instrument waaruit zowel de luit als de gitaar ontstonden, en het nam later een centrale plaats in in de westerse muziek.

Het Noor Ensemble, een initiatief van het Amsterdams Andalusisch Orkest en de Tonality Foundation, brengt muzikanten uit Iran, Turkije, Palestina en Marokko samen.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Amsterdams Andalusisch Orkest
Noor Ensemble
Nizar Rohana ud
Tony Overwater contrabas