Beethovens Fidelio

Nederlandse Reisopera
di 16 mei / 20:00 - 22:15
di 16 mei ’23
20:00 - 22:15

NRC ★★★ "De Reisopera snoeide de gesproken delen weg, en husselde wat in volgorde met een positief resultaat; er ontvouwt zich een logisch verhaal in behapbare tijd. "

Trouw ★★★ "Met simpele grote schermen waarop filmbeelden geprojecteerd konden worden, een uitgekiend lichtplan en enkele attributen creëerde regisseur John Fulljames pakkende beelden."

Een prachtige nieuwe interpretatie van Beethovens enige opera over tirannie en het gevecht om vrijheid. Over sterke karakters, onoverwinnelijke echtelijke trouw en hoop. In Fidelio wisselt de vrouwelijke hoofdpersoon, Leonore, van identiteit en zet als man ‘Fidelio’ alles op het spel om haar geliefde uit een diepe kerker te bevrijden.

Programma

Beethoven Fidelio

Beethoven schudde de muzikale wereldorde door elkaar, en zijn enige opera Fidelio draagt zijn sterke signatuur. De muziek omarmt de diepten van wanhoop en extatische hoop van de ziel, en de rollen vereisen buitengewone zangstemmen. In de rol van Leonore schittert dan ook de internationaal vermaarde Nederlandse sopraan Kelly God.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de opera, om 19.15 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Swing een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Nederlandse Reisopera in coproductie met Der Kongelige Opera en Teatr Wielki
Otto Tausk muzikale leiding
John Fulljames regie 
teffen Aarfing decor en kostuums
Lee Curran licht en video
Met in cast o.a. Kelly God, Bastiaan Everink en Bryan Register Begeleiding door Phion, orkest van Gelderland & Overijssel