Deze tentoonstelling stelt migratieproblematiek aan de kaak

Op vrijdag 4 november werd de tentoonstelling (UN)DOCUMENTED MIGRATION geopend op het Kunstenplein in Amare. Deze tentoonstelling die je van 4 t/m 11 november kunt bezoeken in Amare is onderdeel van Open Amare, onze gratis programmering in de publieke ruimte van Amare. 

De tentoonstelling (UN)DOCUMENTED MIGRATION wordt gepresenteerd door de studenten van de MA Photography & Society (KABK). De projecten van de studenten en het werk van gastdocent Nathaniel White-Steele (VK) gaan de dialoog aan met de installatie Hostile Terrain ‘94 van de Amerikaanse antropoloog Jason de Léon.  De installatie van De Léon levert commentaar op de niet-gereguleerde migratie van Mexico naar de Verenigde Staten.

Met het project (UN)DOCUMENTED MIGRATION levert de MA Photography & Society een eigen bijdrage aan het zichtbaar maken van migratieproblematiek. De tentoonstelling stelt kritische vragen: In hoeverre is beeldvorming in staat om de menselijke kant van dit probleem te belichten? En zijn er alternatieven voor de dominante verhalen en statistieken die in de media verschijnen?

(UN)DOCUMENTED MIGRATION toont de werken van: Alexy Yurenev, Arianna Calvanesi, Charmaine de Heij, Dafni Melidou, Daniel Chatard, Diego Reindel, He Bo en Jonathan Tang. Naast de werken van deze studenten wordt ook de poster expositie Now You See me Moria getoond op het Kunstenplein.

Opening: 4 November 2022, 15:00 – 16:30 
Tentoonstelling: 4 t/m 11 november 2022

Meer van Open Amare:

Meer Amare Stories: