In gesprek met Leonie Smit over Nice To Meet You

Première van stadsopera Maduro © De Schaapjesfabriek

Hoe mooi zou het zijn als iederéen in Den Haag de mogelijkheid krijgt om de magie van een live concert of theatervoorstelling mee te maken? Met het ‘Nice To Meet You’ initiatief stelt Amare in-prijs-gereduceerde tickets beschikbaar samen met verschillende samenwerkingspartners. We spraken met Leonie Smit, Accountmanager Development & Relatiebeheer, over haar rol in dit sterk maatschappelijke programma.

Zou je je even willen voorstellen?
“Mijn naam is Leonie Smit en ik ben werkzaam bij Amare bij de afdeling Development & Relatiebeheer. Wij ontwikkelen proposities en partnerships waarmee bedrijven en particulieren zich kunnen verbinden aan Amare. Via een aparte steunstichting creëren we een extra geldstroom waarmee we Amare ondersteunen in haar ambities, zoals het realiseren van bijzondere programmering en de ambitie om van Amare een huis voor heel Den Haag te maken.

Onze Amare Member Club, het platform voor bedrijven, groeit gestaag en we mogen ook steeds meer Amare Friends welkom heten. En het Nice To Meet You programma begint lekker te groeien en daar ben ik ontzettend blij mee!”

Leonie Smit
“Ik ben sinds maart 2020 werkzaam bij Amare bij de afdeling Development & Relatiebeheer. Wij ontwikkelen proposities en partnerships waarmee bedrijven en particulieren zich kunnen verbinden aan Amare.”

Wat houdt het Nice To Meet You programma in?
“Met het Nice To Meet You programma stellen we in-prijs-gereduceerde tickets beschikbaar  voor mensen die niet vanzelfsprekend naar een voorstelling of concert gaan. Dit doen wij met partners die Nice To Meet You financieel steunen en met verschillende samenwerkingspartners die ervaring hebben met de doelgroep, zoals Quiet Den Haag, LINDA.foundation en Stichting Open je Hart.

Want iedereen zou de mogelijkheid moeten krijgen om een keer de magie van een live concert of theatervoorstelling mee te maken. Met Nice To Meet You halen we een nieuw en divers publiek naar Amare en kunnen onze gasten genieten van muziek, musical, opera, dans, cabaret of een kindervoorstelling en voor heel even hun zorgen vergeten.

In overleg met de samenwerkingspartners kijken we wat nog meer nodig is om een theaterbezoek mogelijk te maken en een echt avondje uit te kunnen bieden. Bijvoorbeeld het faciliteren van vervoer, een rondleiding door het gebouw, een inleiding op de voorstelling met een drankje en een hapje of een gezamenlijke maaltijd in de Stadskantine.”

Waarom is het Nice To Meet You programma zo belangrijk?
“Een groot aantal mensen ervaart nog steeds een drempel om naar het theater te gaan. Dit kunnen  fysieke of emotionele drempels zijn of mensen hebben simpelweg de financiële middelen niet om kaarten voor het theater te kopen. 

Den Haag staat volgens het CBS in de top vijf van Nederlandse steden met de meest financieel kwetsbare huishoudens. Dit kunnen wij helaas niet oplossen, maar hoe mooi is het om deze mensen een avondje uit te bezorgen en ze te laten voelen dat ze belangrijk zijn en erbij horen!”

Heeft het programma tot nu toe al zijn vruchten afgeworpen?
“We zijn in september 2022 gestart en hebben inmiddels bijna 1.000 kaarten kunnen aanbieden. Dit doen we met organisaties die toegang hebben tot de doelgroep. We krijgen hele enthousiaste reacties van bezoekers die via Nice to meet You in Amare zijn geweest:

“Ik heb een super avond gehad! Ik ben al 4 jaar niet meer een avondje uit geweest. Heel erg bedankt!”

“Het is jaren geleden dat ik naar het theater kon gaan. Ik ben zo blij dat ik vanavond mee mocht naar The Prom! Theater is altijd een grote passie van mij geweest!”

“Nu kan mijn dochter tijdens het kringgesprek in de klas ook eens vertellen dat ze naar een musical is geweest. We hebben genoten!”

“Wat een stem heeft die vrouw! Ik zit echt te genieten tussen al die chique mensen.”

“Wat gaaf! Ik kon zelfs de harp horen en er zat zoveel in de muziek dat ik nog nooit gehoord had!”

“Wat een mooie voorstelling! Ik heb echt even kunnen ontspannen en kan er weer een tijdje tegenaan!”

Hoe ben jij zelf bij Amare terechtgekomen? Wat vind je zo leuk aan je rol?
“Na jaren te hebben gewerkt in de financiële sector wilde ik de overstap maken naar daar waar mijn hart lag, het theater. Wat ik ontzettend leuk vind aan mijn rol is om partnerships te ontwikkelen met bedrijven en organisaties die zich willen verbinden aan Amare. Een mooie uitdaging! Gelukkig zien veel bedrijven en particulieren het belang van cultuur en dragen ze Amare een warm hart toe.”

Wat motiveert jou om je hiervoor in te zetten?
“Amare is nog maar net geopend en we moeten ons elke dag bewijzen om de harten van iedereen te veroveren en ervoor te zorgen dat Amare omarmd gaat worden. Ik zie ontzettend veel potentieel in Amare en ik hoop dat we over een paar jaar als onmisbaar worden gezien voor de stad Den Haag. Ik ben blij als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen.

Als ik zie hoe in andere landen door oorlog culturele instellingen worden vernietigd, sterkt mij dit  nog meer om dankbaar te zijn dat we in Den Haag zo’n mooi cultuurhuis hebben met een heel gevarieerd aanbod aan programmering. Dat motiveert mij elke dag weer om te bouwen aan een cultuurhuis voor iedereen.”

Wat was voor jou een hoogtepunt in Amare?
“November vorig jaar hadden een uitverkochte concertzaal met het Metropole Orkest met Dorona Alberti & Tim Akkerman en The Music from James Bond. Dit concert was door corona meerdere keren uitgesteld en eíndelijk konden we een mooi event organiseren voor de Amare Member Club.

Tegelijkertijd hadden we een groep via Nice To Meet You te gast. Prachtig om te zien hoe iedereen zat te genieten en zich mee liet voeren op de noten van de iconische songs van James Bond-films.”

Wat staat er allemaal nog op de planning?
"De komende periode gaan we lekker door met bouwen aan een succesvol Amare!"

Kan een geïnteresseerd bedrijf of particulier zelf meedoen aan Nice To Meet You?
"Zeker, heel graag zelfs! Hoe meer sponsoren, hoe meer mensen we kunnen laten genieten van ons mooie, gevarieerde programma. Elke bijdrage is welkom! Heb je interesse, dan kun je een mailtje sturen naar development@amare.nl, ten aanzien van Leonie Smit."

Meer Amare Stories: