Highlights van Amare (4): Cultuurhuis

Meer Highlights:

Amare is een cultuurhuis voor iedereen. Dit open karakter hebben we doorgezet in de publieke ruimte. Die is vrij toegankelijk en bijna altijd open, ook buiten de normale programmering om. De trap in de entreehal is ook geschikt voor verrassende pop-up optredens! 

Amare is niet alleen een podium, maar ook een ontmoetingsplaats voor mensen in de stad. Grote delen van Amare zijn altijd en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen voorstelling of concert bezoekt. Het beste voorbeeld hiervan is de Stadskantine. Die vind je op de 3e verdieping, wanneer je de roltrap naar boven pakt. Tussen de musici, dansers, Amare-medewerkers en studenten kun je hier de hele dag terecht voor koffie, lunch of een dagmenu. 

Weetje: De repetitieruimte van Nederlands Dans Theater heet ‘Black Box’ en ligt naast het Kunstenplein op de begane grond. De ruimte is precies even groot als het podium in het Danstheater. Op die manier kunnen dansers hun choreografie tot op de millimeter nauwkeurig voorbereiden. Vlak bij het garderobegebied vind je een venster waardoor je van buitenaf toch een glimp op kan vangen van de repetities.