©Günther Bauer

La Reina del Metal

Vanesa Aibar + Enric Monfort
Flamenco Biënnale Intermezzo
di 19 nov / 19:45
di 19 nov ’24
19:45
  • di 19 nov ’24
    19:45
    Danstheater, Den Haag

In La Reina del Metal tasten dansmaker Vanesa Aibar en slagwerker Enric Monfort de grenzen van beweging en geluid af - tot het uiterste. Uit flamencoritmes, zinderende metaalpercussie en elektronica scheppen ze een overdonderende flamencosoundscape. 

Opwindend, stoer en speels.

De Volkskrant

Lichaam wordt klank. En klank wordt lichaam. Aibar, gehuld in kettingen, legt schrijdend, dansend op de rand van uitputting de ketens van de flamenco af. Met muzikale duizendpoot Enric Monfort tekent ze in La Reina del Metal nieuwe, spannende flamencovergezichten. Het spatial sound system van het Nederlandse collectief 4DSOUND dompelt de toeschouwer onder in een flamenco-klankbad , dat nog lang zal nagalmen.

Dansmaker Vanesa Aibar (Jaén, 1983) was een van de verrassingen van de Flamenco Biënnale in 2019. Daar ontmoette ze slagwerker en muzikale duizendpoot Enric Monfort (Valencia, 1979) met wie ze op verzoek van het festival dit nieuwe werk maakte.

La Reina del Metal, de festivalcreatie van de Flamenco Biënnale 2023, ging in januari 2023 in wereldpremière in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam en zette daarna haar zegetocht voort in Spanje. ‘La Reina’ werd o.m. bekroond tot beste dansvoorstelling bij de Spaanse podiumprijzen, de Premios Max.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Toegankelijkheid  
Tijdens deze voorstelling zit het publiek op het toneel. Op die plek is geen slechthorendensysteem beschikbaar. Lees op deze pagina meer over toegankelijkheid in Amare. 

 

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Credits

Vanesa Aibar choreografie, dans
Enric Monfort compositie muzikale leiding
David Montero dramaturgie
4D Sound surround sound design
Cube.bz lichtontwerp, toneelontwerp
Susana Guerrero decor
Guillermo Weickert regie en choreografische adviezen

Een coproductie van:
Flamenco Biënnale Nederland, Aibar/Monfort, Agencia Andaluza de Instituciones Culturales, IVC Castelló, AECID en Spaanse Ambassade London.