Toegankelijkheid

Amare wil voor iedereen toegankelijk zijn. We helpen je daarom graag aan zoveel mogelijk informatie over het bestellen van kaarten en je bezoek. Mis je informatie? Neem dan contact met ons op via kassa@amare.nl of 070 88 00 333 (di t/m vr, 13:00 - 18:00 uur). We helpen je graag verder!

Rolstoelplekken

Amare is geschikt voor mindervalide bezoekers. Naast roltrapvoorzieningen zijn er meerdere liften in het pand aanwezig en de zalen zijn rolstoelvriendelijk.

Reserveren
Om rolstoelplekken te reserveren, verzoeken we je contact met ons op te nemen: via kassa@amare.nl of 070 88 00 333 (di t/m vr van 13:00 – 18:00 uur). Onze collega’s kennen het pand en de zalen goed en bespreken graag de mogelijkheden bij iedere voorstelling.

Per zaal bieden de volgende plekken ruimte voor een rolstoel:

Concertzaal, bij zittend concert: aan beide uiteinden van rij 2, 4, 15 en 22.
Toegang via ingang 1 (wordt vermeld op het ticket)

Concertzaal, bij staand concert: 1e balkon (ongeplaceerd).
Toegang via ingang 3 bij foyer 3

Danstheater, rij 23, links van stoel 1, rechts van stoel 9, links van stoel 10 en rechts van stoel 18.
Toegang via ingang C, D, E en F (wordt vermeld op het ticket)

Amare Studio, vooraan, links en rechts van de tribune (ongeplaceerd)

Conservatoriumzaal, vooraan, links en rechts van de tribune (ongeplaceerd)

Nieuwe Kerk, rij 3, stoel 30.
Toegang via beide ingangen

Let op: In de Concertzaal is het 2e balkon niet toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn. Bekijk de zaalplattegronden op deze pagina.

Bereikbaarheid

Amare
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag
Nieuwe Kerk
Spui 175
2511 BM Den Haag

Amare en de Nieuwe Kerk bevinden zich in het centrum van Den Haag aan het Spuiplein. De dichtstbijzijnde parkeergarage in de buurt van Amare is Q-Park Spui. Deze bevindt zich onder Amare en heeft 3 mindervalideplekken. De dichtstbijzijnde parkeergarage in de buurt van de Nieuwe Kerk is Q-Park Centrum. Deze bevindt zich achter de Nieuwe Kerk en heeft 4 mindervalideplekken.

Amare beheert geen eigen parkeergarage.

Houd er rekening mee dat rondom Amare nog veel bouwactiviteiten plaatsvinden. 

Afzetten voor de deur
In verband met bouwwerkzaamheden is het voorlopig helaas nog niet mogelijk om met de auto direct voor de ingang van Amare afgezet te worden. De dichtstbijzijnde plek waar dit mogelijk is circa 100 meter lopen tot de ingang aan de Turfhaven (Centraal Station-zijde).
Route: aanrijden over de Fluwelen Burgwal, over de trambaan ter hoogte van de Muzentoren. Daar kan de bezoeker worden afgezet, waarna de auto geparkeerd kan worden in Q-Park Muzenplein

Bezoekers aan de Nieuwe Kerk kunnen voor de deur worden afgezet via de oprijlaan van de Nieuwe Kerk. De auto kan hier niet blijven staan, maar kan bijvoorbeeld geparkeerd worden in een van de parkeergarages die op deze pagina staan. 

Tourniquetdeuren
De tourniquetdeuren van Amare hebben een knop waarmee de rolstoelstand kan worden ingesteld. De deuren draaien dan op een langzame stand. 

Slechthorend of slechtziend

Faciliteiten voor slechthorenden
In het Danstheater en in de Concertzaal is een systeem aanwezig voor slechthorenden (geen ringleiding). Je hebt hiervoor een ontvanger nodig die verkrijgbaar is bij onze receptie. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Indien je een hoortoestel hebt met PTT-stand/inductie, kun je gebruik maken van inductie-haakjes. Deze zijn verkrijgbaar bij de receptie.
  • Indien je een inductieloos hoortoestel hebt of géén hoortoestel gebruikt, verzoeken we je zelf een koptelefoon of oordopjes met mini-jack aansluiting mee te nemen. Je kunt deze vervolgens aansluiten op de ontvanger. Het is ook mogelijk een koptelefoon te lenen bij onze receptiebalie op de begane grond van Amare.

In Amare Studio, de Conservatoriumzaal en de Nieuwe Kerk zijn geen ondersteuningssystemen voor slechthorenden aanwezig.

Plaatsen voor slechtzienden
Per voorstelling zijn er kaarten beschikbaar die geschikt zijn voor slechtzienden. Neem telefonisch contact op met ons bespreekbureau op 070 88 00 333 (di t/m za van 13:00 – 18:00 uur) om een geschikte plaats in de zaal te reserveren.

Komt het zien!
Stichting Komt het zien! maakt theaterbeleving live mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dankzij live audiodescriptie en speciale meet & feel inleidingen kunnen bezoekers met een visuele beperking alles volgen. Meer informatie op de website van Komt het zien!. Op dit moment staan er geen voorstellingen met Komt het zien! gepland.

Hulphond
Het meebrengen van een getrainde hulphond is toegestaan. We verzoeken je van te voren aan te geven als je een hulphond meebrengt.

Praktische zaken rondom je bezoek aan Amare

Rollator
Je kunt met een rollator onze zalen in. Wel adviseren we je contact op te nemen met ons bespreekbureau, zodat onze collega's je advies kunnen geven over hoe je het beste op je plek kunt komen. 

Rollatorgebruikers kunnen gebruik maken van een leenrolstoel. Indien je dit wenst, verzoeken we je dit van te voren bij ons aan te geven. 

Contact opnemen met ons bespreekbureau kan via kassa@amare.nl of 070 88 00 333 (di t/m vr, 13:00 - 18:00 uur). 

Let op: het 2e balkon van de Concertzaal is alleen via een trap toegankelijk. 

Scootmobiel
Ook gebruikers van een scootmobiel zijn van harte welkom in Amare. Naast de roltrap op de begane grond bevinden zich opstelplaatsen voor scootmobielen. Vanaf daar kun je met de lift of roltrap naar de zalen. Desgewenst kun je gebruik maken van een leenrolstoel. Indien je hier gebruik van wilt maken, verzoeken we je dit te vermelden bij het bestellen van je tickets.

Toiletten
Elke foyer heeft een toilet dat toegankelijk is voor mindervaliden. 

Eten en drinken in Amare
Brasserie Amare en Juni Stadskantine zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. Graag ontvangen we je rondom je bezoek aan een voorstelling of concert voor een kop koffie, lunch of diner.

Praktische zaken rondom je bezoek aan de Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk is toegankelijk voor mindervaliden. De kerk is gelijkvloers, dus je kunt met een rolstoel, scootmobiel of rollator een concert bezoeken. Wanneer je als mindervalide een concert in de Nieuwe Kerk bezoekt, kun je je bij binnenkomst in de Nieuwe Kerk melden bij de bedrijfsleider. Deze kan een vrijwilliger instrueren je te begeleiden.

Foyer
De foyer in de Nieuwe Kerk bevindt zich beneden. Hier kun je met een stoellift naartoe. Wanneer je vooraf of in de pauze liever in de zaal blijft, kunnen we een gastvrouw- of heer vragen een drankje voor je te halen. De deuren van de zaal gaan circa 30 minuten voor aanvang van het concert open en we verzoeken je niet eerder aanwezig te zijn als je niet naar de benedenfoyer wilt. De ruimte in de hal is namelijk zeer beperkt. 

Toilet
Er bevindt zich een mindervalidentoilet in de kleedkamer van de artiesten (achter de kansel). Een gastvrouw- of heer kan je hier naartoe begeleiden.

Assistentie

Heb je rondom je bezoek hulp nodig? Geef dit dan aan bij de reservering, dan zorgen wij ervoor dat er iemand klaarstaat om je te helpen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens de pauze je consumptie te nuttigen in de zaal. Een van onze gastvrouwen of -heren kan je drankje naar je plek brengen. Ook kunnen we bezoekers met een Autipas helpen rondom hun bezoek.

Als je assistentie nodig hebt, horen we dit bij voorkeur voorafgaand aan je bezoek. Je kunt ons bereiken via kassa@amare.nl of 070 88 00 333 (di t/m vr, 13:00 - 18:00 uur). 

ITS Keurmerk

Amare voldoet aan de Integrale Toegankelijkheid standaard (ITS Standaard) en is in het bezit van het bijbehorende ITS Keurmerk. Het keurmerk is een initiatief van de Nederlandse koepelorganisatie voor mensen met beperkingen, Ieder(in). De uitvoering (keuring & administratie) van het ITS Keurmerk is uitbesteed aan PBTconsult.