Welkom bij Amare

© Carlijn Stortelder

In het kloppend hart van Den Haag, aan het Spuiplein, is Amare het nieuwe culturele knooppunt van de stad. Het is het onderkomen van vier gerenommeerde organisaties: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare (voorheen Zuiderstrandtheater).

Amare is een markant en duurzaam complex. Het gebouw heeft vier zalen die ruimte bieden aan in totaal 3.600 bezoekers. Daarnaast zijn er twee restaurants, een congrescentrum, studio’s, leslokalen en heel veel openbare binnenruimte die openstaat voor initiatieven van bewoners van Amare, andere culturele instellingen én inwoners van Den Haag. 

In Amare is elke dag wat te zien 
Geesje Prins, hoofd programma Amare: “In Amare blijven we, net zoals in het Zuiderstrandtheater, dans, muziek in alle stijlen, musical, opera, muziektheater, circus, cabaret en spektakel presenteren. Ook voor de allerjongsten. Met lokale gemeenschappen organiseren we programma’s en vieren we uitbundig culturele feestdagen en festivals. En natuurlijk is er ruim baan voor onze medebewoners van Amare: Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en de muzikale schatkist die het Koninklijk Conservatorium met zich meebrengt”.

In Amare is het nooit stil
Amare is altijd open en wil een Huis voor heel Den Haag zijn. Samen met lokale partners organiseert Amare in de verschillende publieke ruimtes van het gebouw een divers aanbod voor iedereen. Amare experimenteert met de foyers als vrijplaats, een grote openbare repetitieruimte naar het inspirerende voorbeeld Centquatre in Parijs, waar iedereen zelf zijn kunsten mag beoefenen.

Zakelijk Amare 
Amare is met de vele ruimtes, zalen en foyers  uiterst geschikt voor zakelijke evenementen in alle soorten en maten. Van informele, kleine bijeenkomsten tot grootschalige congressen.


Volg het nieuws over Amare op deze website. Je kunt je hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief of volg ons op social media:

  

➤ Bekijk het programma van Amare

Bekijk ook